Szponzorált tartalom

2021.09.04. 08:40

Találkozzunk 2022-ben is!

Színes forgatagba csöppentek a Hernádkak belegrádi új helyszínre kilátogatók.

Forrás: PH

Fotó: Csoma Arpad

Idén is megrendezésre került a Nemzeti Vágta Hivatalos előfutama, a 9. Borsodi Vágta, karöltve az első alkalommal megrendezett Miskolci Járás Napjával. Igen színes forgatagba csöppentek a Hernádkak-belegrádi új helyszínre kilátogatók, a pálya elhelyezkedése, környezete szemet gyönyörködtetően lett kialakítva.

A környező települések kézműves termékeiket mutatták be, többféle népi játékokat próbálhattak ki kicsik és nagyok.

A színpadon előadóművészek szórakoztatták a nézőket, a pályán pedig egyik izgalmas futam a másikat követte. A lovak pár órás pihenője után a döntőkre a késő délutáni órákban került sor, ahol a kishuszárok között Czene Leila Morcossal ért elsőként célba, a felnőtteknél Bálint Denis Tiszaladány település képviseletében Suttogó Galileoval lovagolta magát a Hősök Terén megrendezésre kerülő Nemzeti Vágtára. Az idei Borsodi Vágtára 16 kishuszár nevezett és 14 felnőtt huszár. A kishuszárok 10–16 év közötti gyerekek voltak, akik pónilovak nyergében ültek. A felnőtt huszárok 18 évesnél idősebbek. Négy-négy előfutamban dőlt el, hogy kik jutottak tovább a Nemzeti Vágtára, melyet október 2-án és 3-án rendeznek Budapesten, a Hősök terén.

A rendezvény szervezői a Hernádkak-Belegrád Fejlesztéséért Alapítvány és Hernádkak Község Önkormányzata elismerő szavakat kapott a színvonalas munkáért, de köszönet illeti a támogatókat és a helyi lakosokat is, akik kétkezük munkájával járultak hozzá az eseményhez.

Találkozzunk 2022-ben is Hernádkak-Belegrádon – invitált Tirk Tamás polgármester.

(A fotókon: Izgalmas versenyek, ragyogó szórakozás)

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában