Voks 24

2024.05.15. 19:55

Menczer Tamás: Magyarország békéjét csak a magyar emberek támogatásával lehet megőrizni (videó)

Magyarország békéjének és biztonságának megőrzése kizárólag a magyar emberek támogatásával valósulhat meg, ez a június 9-ei választás tétje – jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója országjárása során szerdán Jászapátin újságíróknak.

MW

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója

Forrás: szoljon.hu

Fotó: Pesti József

Menczer Tamás azt mondta, hogy óriási a nyomás a háborúpártiak részéről - Európából és az Egyesült Államokból is -, „bele akarnak minket tolni a háborúba”. Hozzátette: csak akkor tudják Magyarország békéjét, biztonságát és a békepárti pozíciót megőrizni, ha a magyar emberek a választáson támogatják őket.

A háborúpártiak azt mondják: „ez a mi háborúnk”, tehát meg kell nyerni, addig kell folytatni, ameddig Ukrajna nem győz – közölte, megjegyezve: „azonban ma már mindenki látja, hogy Ukrajna nem fog győzni".

Egészen nyilvánvaló, hogy a háborúpártiak katonákat akarnak küldeni, európai katonákat az ukrajnai háborúba

– jelentette ki, hozzáfűzve: ezt lehet látni abból, hogy Németországban már az általános sorkötelezettségről, „már a kötelező sorkatonaság európai dimenziójáról beszélnek”; továbbá arról, hogy ha az oroszok áttörik a frontot, akkor be kell menni katonáknak Ukrajnába.

Szólt arról is, hogy a francia elnök az atombombák, az atomfegyverek használatáról ma már olyan természetességgel beszél, „mint hogyha azt mondanám, hogy igyunk meg egy pohár vizet”. 

És ugyan elmondja, hogy ők ezerötszáz kilométerre vannak, de „mi meg itt vagyunk" a szomszédban

– hangsúlyozta Menczer Tamás.

A magyar kormány álláspontja világos: ez nem a mi háborúnk, ki akarunk ebből maradni, nem akarunk katonákat küldeni, „atombombákról, atomfegyverektől meg hallani sem akarunk”

– hangsúlyozta Menczer Tamás. Kiemelte, hogy a nyomás óriási rajtuk, és a békepárti pozíció csak a magyar emberek támogatásával valósulhat meg.

Ezért mindenkit arra kért, hogy a június 9-ei választáson támogassa a Fidesz-KDNP listáját, jelöltjeit az európai parlamenti választáson és az önkormányzati választáson is. 

Mert olyan politikusokra van szükség Brüsszelben - ahol változás kell -, akik valóban a magyar és az európai embereket képviselik

– hangoztatta. 

A magyar és az európai érdek pedig nyilvánvalóan a béke

– emelte ki. Hozzátette: ők a béke mellett állnak, és ezzel Magyarországon egyedül vannak, mert a teljes baloldal - beleértve a régi és az új baloldalt is - háborúpárti.

Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy az elmúlt években mintegy 200 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás érkezett a Jászságba az önkormányzatokhoz, illetve a gazdasági egységekhez.

Kiemelte, hogy 

a június 9-ei választás tétje sokkal nagyobb a korábbi választásokénál. 

A szomszédban dúló háborúnak mi a szomszédai vagyunk

– mondta. A tét a béke vagy a háború, hogy az önkormányzatok „előre mennek vagy hátra" - tette hozzá. Ehhez kérte a lakosság támogatását.

A doorstep sajtótájékoztatón jelen volt Farkas Ferenc (Fidesz-KDNP), Jászapáti polgármestere is. A tájékoztató után lakossági fórumot tartottak.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában