Szponzorált tartalom

2020.11.24. 14:07

A 21. századnak jövőképpel rendelkező és karakteres új vezetőkre van szüksége

Jean-Pierre Polanen szenvedélyes management tréner és coach, aki (leendő) vezetők képzésével foglalkozik Miskolcon.

Jean-Pierre Polanen

Fotó: Polanen Armin

Jean-Pierre Polanen tapasztalt holland/surinamei származású vezető, aki 30 évnyi sikeres globális tapasztalattal rendelkezik az olajipari, vegyipari és élelmiszeripari multinacionális vállalatok irányítása terén. Vezetői pozíciókat töltött be a mérnöki, beruházási, karbantartási, gyártási, beszerzési területeken és végül a gyárak menedzselése területén. 2020-ban Miskolcot választotta új vállalatának központi bázisául, amely vezetőképzési és coaching szolgáltatásokat kínál.

Arra a kérdésre, hogy miért Magyarországra és miért Miskolcra esett a választása, a következőket válaszolta:

Jean-Pierre Polanen
Fotó: Polanen Armin

„Suriname-ban, Dél-Amerikában születtem és nőttem fel, Hollandiában (vegyészmérnöki szakon) és az Egyesült Királyságban (MBA) tanultam, majd Hollandiában, Japánban, Svájcban, Franciaországban, Peruban, a Dominikai Köztársaságban és Magyarországon éltem és dolgoztam. 2010 és 2016 között a Nestlé Szerencs és a diósgyőri gyárak igazgatója voltam. Megszerettem Magyarországot, az itt élő embereket, az ország kultúráját és csodálatos vidékeit, az erdőket, termálfürdőket, finom ételeket. Ez egy különleges ország a világban, számos pozitívummal, és a magyar emberek mindig is nagyon barátságosak és nyitottak voltak irányomban. Sikerült megtanulnom a gyönyörű magyar nyelvet is, így az utolsó franciaországi megbízatásom befejezése után a családommal úgy döntöttünk, hogy Miskolcot választjuk otthonunknak. Miskolc maga is egy dinamikus, gyorsan fejlődő város, amely évről évre új befektetéseket és vállalatokat vonz e térségbe.„

Pályafutása során Jean-Pierre felfedezte, hogy igazi szenvedélye az emberek inspirálásában, képzésében és fejlesztésében rejlik. Úgy döntött, hogy új karrierbe kezd az oktatás és a képzés területén, és átfogó globális tapasztalatait megosztja a fiatal vezetőkkel.

Hogyan csinálta ezt?

„Három lépést tettem a cél megvalósítása érdekében. Először is felvettem a kapcsolatot a Miskolci Egyetemmel, ahol Üzemeltetés irányítási és vezetési ismeretek címmel előadásokat tartok az egyetem nemzetközi MBA hallgatóinak. A Miskolci Egyetem hírneve egyre növekszik, és egyre több fiatal menedzsertehetséget vonz ide a világ minden tájáról, több mint 40 országból, köztük Spanyolországból, Németországból, Indiából, Pakisztánból, Kínából, Dél-Afrikából, Jordániából és Kolumbiából. Másodszor, írtam egy könyvet a Személyes fejlődésről és a vezetésről, „TRANSFORM YOUR WORLD” [ALAKITSD ÁT A VILÁGOD!] címmel. A könyv rövid idő alatt nagy sikert aratott, sőt Tavakkul Karmán, a Nobel-békedíjas emberi jogi aktivista és az egyik legbefolyásosabb „globális gondolkodó” ajánlását is magáénak tudhatja a rangos amerikai folyóirat, a „Foreign Policy” szerint.

A „TRANSFORM YOUR WORLD” című könyv gyakorlati útmutató a személyes fejlődéshez és a 21. századi jövőkép, jellem és vezetői kvalitások kialakításához. A könyv eddig angol nyelven érhető el, mivel ez tekinthető a globális üzleti nyelvnek.

Harmadik lépésként pedig elindítottam saját képzéssel foglalkozó cégemet, amely szintén a «Transform Your World» nevet viseli. Ennek égisze alatt képzéseket kínálok a borsodi régió vállalatvezetőinek, de online formában külföldi vezetőknek is. Végül is manapság az online technológiák miatt a tudásátadás lehetőségei határtalanok, főleg annak köszönhetően, hogy 5 nyelven beszélek (hollandul, angolul, magyarul, franciául és spanyolul). Például nemrégiben indítottam el egy együttműködést a GameChangers Human Capital céggel a születési helyem szerinti országban, Suriname-ban. Ezzel a helyi partnerrel online képzéseket kínálunk suriname-i menedzserek számára. Ily módon tenni tudok valamit a származási országomért, amelyre hálával gondolok.”

Lát-e képzési és coaching lehetőségeket Miskolcon?

”Mindenképpen nagyon sok vállalat van itt, és szakképzett vezetőkre mindenhol van szükség. Mivel beszélek magyarul, ismerem a kultúrát, és több mint 10 évig dolgoztam itt a Nestlé vállalatnál. Értékes tapasztalatokat szereztem külföldön is, ahol megismertem azon legjobb gyakorlatokat, módszereket és eszközöket, amelyeket megoszthatok a helyi vezetőkkel. Az általam kínált képzések megfizethetőek és gyakorlatias koncepcióval rendelkeznek, illetve coaching szolgáltatást is biztosítok a képzések során. Néhány általam kínált képzési program:

  • Hogyan válhatunk hatékony és inspiráló vezetővé?
  • Hogyan valósítható meg a LEAN koncepció a gyártásban?
  • Hogyan optimalizálhatók fenntartható módon a gyártási költségek?
  • Hogyan hajtsunk végre változáskezelő programot?
  • Egészséges életmód gyakorlatok vezetők számára
  • A 21. századi jövőkép, jellem és vezetői kvalitások kialakítása
  • További információ a cég weboldalán található: www.transform-yourworld.com

    Jean-Pierre vállalatoknak és magánszemélyeknek, személyes és online formában egyaránt kínál képzéseket.

    Tavakkul Karmán – Nobel-békedíjas emberi jogi aktivista és az egyik legbefolyásosabb „globális gondolkodó” (Foreign Policy folyóirat) és a Facebook Tartalomfelügyelő Testületének tagja ajánlásával.

    Elérhető: amazon.com

    További információk: transform-yourworld.com

    (PR cikk)

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában