Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Régóta várt fej­lesz­té­sek Gagyvendégiben

A legtöbb beruházás a magyar kormány jóvoltából, azon belül a Magyar Falu Program keretén belül valósulhat meg, mondta Nagy Miklós, Gagyvendégi pol­gármestere.

Megújult a temető kerítése. Fotó: PH

Eredményekben gazdag volt az elmúlt időszak, fogalmazott Nagy Miklós, Gagyvendégi polgármestere. A Közút tulajdonában lévő Báthori utca új aszfaltburkolatot kapott, megújult a temető kerítése, székelykapuval gazdagodott. A művelődési házukat hőszivattyús központi fűtéssel szerelték fel, valamint épült hozzá egy előtető is. 2021 végén sikeres pályázat útján nyertek egy kilencszemélyes új falubuszt, ennek beszerzése folyamatban van.

 

– Az önkormányzati hivatal épületének külső-belső felújítása jelenleg is zajlik. 2022-ben a római katolikus templom is megújul – sorolta a polgármester. Hangsúlyozta, Gagyvendégi lakói pozitívan fogadták a megvalósult, valamint a jelenleg is zajló beruházásokat. – Régóta várt fejlesztések valósultak és valósulnak meg, melyek emelik a település lakóinak életszínvonalát. A projektek élhetőbbé teszik településünket. Azoknak, akik falun, azon belül a mi településünkön képzelik el az életüket, segítenek a mostani beruházások. A fejlesztések az emberek komfortérzetét erősen javítják.

 

Kívül-belül modern és szép

 

Munkahelyek 25 embernek

 

A legtöbb beruházás a magyar kormány jó­voltából, azon belül a Magyar Falu Program keretén belül valósulhat meg, folytatta Nagy Miklós. A program keretén belül céljaik elérését egyszerűnek tartja, a benyújtott pályázatok elbírálása rendkívül gyorsan történik. A megvalósításhoz szükséges elnyert pénz­összeg az elbírálást követően szinte azonnal megérkezik a település számlájára. Ezen túl a Start mintaprogram keretén belül további, kisebb fejlesztéseket is meg tudtak valósítani, mely 25 ember számára biztosít munkalehetőséget.

 

Megépült az előtető

 

Gagyvendégi polgármestere a következő évek terveiről is beszélt. Elmondta, a Magyar Falu Program keretén belül egy új játszóteret is szeretnének építeni, valamint kommunális gépparkjukat is fejlesztenék. 2022-ben a Start mintaprogram segítségével a temetőn található ravatalozót újítanák fel.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában