Nyílt Társadalom

2024.04.08. 10:13

Soros György egyik legfőbb híve is beállt Magyar Péter mögé

Újabb nemzetközi baloldali támogatója lett Varga Judit volt férjének.

MW

Magyar Péter ügyvéd (k) vonul az általa meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky úton 2024. április 6-án. A demonstrálók a Kossuth Lajos térre mentek

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Visszatérő jelenség a nemzetközi baloldal különböző szereplői részéről, hogy egész karriert építettek fel arra, hogy éles, a valóságtól és a tényszerűségektől egyébként teljesen elrugaszkodó bírálatokkal, koholt vádakkal támadják a konzervatív kormányokat, ha a Nyílt Társadalom fundamentumain felépített Soros-birodalom érdekei azt kívánják meg. Hazánk viszonylatában ennek a lejárató stratégiának az egyik vezető szereplője az amerikai spekulánshoz ezer szállal kötődő Kim Lane Scheppele, akinek visszatérően becsmérlő, elfogult tevékenysége kizárólagos célja a sorosista kánon tanait visszautasító, nemzeti, keresztény értékek mentén szerveződő nemzetállamok, illetve azok kormányainak nyilvános befeketítése és hiteltelenítése – írja a Tűzfalcsoport, számol be a Magyar Nemzet.

Mindemellett azt is érdemes megemlíteni, hogy 2022 februárjában az alkotmányjogász közvetlenül is részt vett a baloldali összefogás választási kampányában, amikor a CEU Demokrácia Intézet és a Review of Democracy kerekasztal-beszélgetésén Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mellett fejtette ki az ellenzéki narratívába illeszkedő, ám az alkotmányjogi princípiumokkal és alapelvekkel teljesen összeegyeztethetetlen nézeteit az alkotmányosság jövőjéről Magyarországon.

A portál szerint az a tény, hogy egy új szereplő tűnt fel, minden jel szerint nem kerülte el a Nyílt Társadalom hálózatához köthető személyek figyelmét és ez a X közösségi médiafelületén is precíz módon nyomon követhető. Figyelemmel kíséri Magyar politikai ámokfutását Benjamin Novák, aki miatt a 444 azért kényszerült magyarázkodni, mert a Soros-blog úgy csinált, mintha az egyik munkatársuk által írt lejárató anyagot az amerikai napilap, a New York Times írta volna.

Kim Lane Scheppele feltűnése azonban új szintet jelent.

Bár Scheppele osztja a Magyar Péterrel kapcsolatos kétségeket, nevezetesen azt, hogy a magyar ellenzékre is veszélyes lehet, alapvetően reménykedve tekint rá.

Sőt az X-en, bár jelenleg elég passzív Magyar profilja, de a követői közé is csatlakozott.

További részletekért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában