Kapcsolatok

2023.11.23. 17:14

Menczer Tamás: erősítjük, fejlesztjük a magyar-német együttműködést

A magyar-német kapcsolatok nagy értéket jelentenek, fejlesztésükben mindannyian érdekeltek vagyunk - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

MW

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Fidelitas XX. kongresszusán a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2023. november 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Menczer Tamás kifejtette: a Magyar-Német Fórum eddig is jól szolgálta a kapcsolatok erősítését, de eljött az idő a továbblépésre, ugyanis még jobb, még tartalmasabb fórumokat szeretnének. A közös cél elérése érdekében a fórum szervezésében rendkívül nagy szerepet vállaló partnerek, a Német-Magyar Ifjúsági Szervezet, a Jugendwerk és az Andrássy Egyetem mellé további német partnereket is szeretnének bevonni a munkába - tette hozzá. 

Nyilatkozata szerint minderről, vagyis a fórummal kapcsolatos jövőbeli szervezési, formai és tartalmi kérdésekről szerdán eredményes megbeszélést folytatott Julia Gross-szal, Németország budapesti nagykövetével. 

Egyetértettek abban, hogy a fórum szervezésével és struktúrájával kapcsolatos szükséges fejlesztések után a fórumot a lehetséges első időpontban megrendezik, lehetőség szerint a jövő év első felében.

"Azért dolgozunk, hogy a Páneurópai Piknik 35. évfordulójához méltó eseményt szervezzünk, hiszen a Páneurópai Piknik kulcsfontosságú volt a berlini fal leomlásában, valamint Németország és Európa újraegyesítésében" - mondta az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában