NOlimpia 2.0

2023.07.20. 10:00

A Momentum a következő budapesti olimpiai pályázat ellen is fellépne

Donáth Anna szerint nincs értelme 2036-os budapesti olimpiáról beszélni.

MW

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője (b, elöl) és Gelencsér Ferenc, a párt elnöke (j, elöl) sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostor előtt 2023. május 30-án. Mögöttük a Momentum országgyűlési képviselői és az elnökség tagjai

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A következő budapesti olimpiai pályázat ellen is fellépne a Momentum – írja a Magyar Nemzet.

Donáth Anna európai parlamenti képviselő szerint az általuk meghiúsított budapesti olimpia esetén legalább 3000 milliárd forintba került volna a rendezés, de ezt az összeget már akkor is konzervatív becslésnek tartották. A politikus a Klubrádió Megbeszéljük című adásában

egyértelmű nemet mondott a 13 év múlva esedékes olimpia támogatásával kapcsolatos kérdésre is.

Donáth Anna – aki egyébként rendszeresen küzd az ellen, hogy a magyar emberek megkapják a nekik járó uniós forrásokat – úgy véli, az olimpia rendezése csődbe vitte volna a magyar államot.

A Magyar Nemzet megjegyzi, korábban még a baloldali kormányok is szerettek volna hazai rendezésű olimpiát, sőt a baloldali pártok még az Orbán-kormány idején is támogatták ezt a kezdeményezést, aztán jött a Momentum.

A teljes cikkért kattintson.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában