Kétkulacsos politika

2023.06.16. 06:46

Donáth Anna a hatalomért bármikor képes összefogni Gyurcsány Ferencékkel

A Momentum politikusa szorosan együttműködik a Demokratikus Koalícióval - hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

MW

Donáth Anna beszédet mond a Nagytétényi forradalmi piknik elnevezésű rendezvényen 2023. március 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A lap szerint a 90 évre visszavezethető balliberális családi vonások leginkább az internacionalista hagyományok követésében köszönnek vissza a Donáth-család legfiatalabb felnőtt generációjában, hiszen Donáth Annát és a politikával kevésbé foglalkozó nővérét is egyaránt vonzza a – nem kizárólag politikai értelemben vett – „nemzetköziesedés”.

A szociológus végzettségű Donáth Anna gyakornokoskodott az Európai Bizottságnál és az Európai Kulturális Alapítványnál, migrációs és etnikai tanulmányokat folytatott az Amszterdami Egyetemen, projektmenedzser volt a Soros György által támogatott Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnél, majd politikusként is nyugati megbízatást vállalt, hiszen 2019 óta a Momentum európai parlamenti képviselője. Donáth Anna házastársat is külföldön talált magának, férje egy holland állampolgár, Thijmen Meijer. Utóbbi kapcsán egy interjúban meg is említette, hogy már két otthona van. A nemzet iránti közömbösségére és a hazájához való kötődés teljes hiányára utalnak a határon túli magyarok kapcsán tett kijelentései is. Egy alkalommal azon elmélkedett, hogy a felvidéki magyarok lehetnek úgy magyarok, hogy közben büszke szlovákok. A Momentum politikusa tehát közvetve arra biztatta a magyar kisebbséget, hogy asszimilálódjanak a szlovák többséghez.

A hazai politikai életben – apjához hasonlóan – Donáth Anna is kétkulacsos politikát folytat, csak fordított alapállásban: az SZDSZ legerősebb szellemi utódjának számító Momentum korábbi elnöke, de közben szorosan együttműködik a Demokratikus Koalícióval, amit néha szavakban elítél, de a legfontosabb pillanatokban, a hatalomért bármikor képes összefogni Gyurcsány Ferencékkel. A 2022-es országgyűlési választást megelőző kampányban Donáth Anna közösséget vállalt a bukott miniszterelnök pártjával és annak fő arcaként színre lépő Dobrev Klárával.

Soros György amerikai spekuláns az elmúlt 30 évben – közjogi pozíciók elfoglalásán, médiaépítésen és civil szervezetek működtetésén keresztül – folyamatosan bővítette befolyását az európai országokban és az Európai Unióban. A politikai pályája előtt Donáth Anna is az egyik, Soros György által pénzelt szervezetnél tevékenykedett, a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület projektmenedzsere volt 2016 és 2018 között.

Donáth Anna volt munkahelye, a migránssegítő egyesület többek között olyan rendezvényeket szervez, amelyen arra keresik a választ, hogy miként lehet a globális migrációs tervet végrehajtani. 

Az Európai Parlamentben Donáth Anna a brüsszeli globalista migrációs politikát képviseli és Magyarországot is gyakran bírálja, amiért a kormány nem hajlandó beállni a sorba. 

Donáth ugyanakkor kinyilvánította, hogy nagyhatalomként tekint az EU-ra.

A koronavírus járvány idején is védelmébe vette a migránsokat és alaptalan vádakkal támadta a kormányt. Donáth Anna szerint idegengyűlölet volt az, hogy a járványügyi hatósággal együtt nem működő irániakat idegenrendészeti őrizetbe vették és kitoloncolták. 

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában