Friss hírek

2009.04.23. 12:22

Lelőttek egy rendőrt a tálibok által elárasztott pakisztáni tartományban

<p>Egy rendőrt lelőttek, egy másikat pedig megsebesítettek csütörtökön Pakisztán északnyugati részén, abban a tartományban, ahol egy nap óta tálib fegyveresek őrjáratoznak. Az incidens akkor történt, amikor a rendőrök autója éppen egy félkatonai szervezet konvoját kísérte Buner tartományban, a pakisztáni fővárostól kevesebb mint 100 kilométerre.</p>

Egyelőre nem tudni kik lőttek rá a rendőrök autójára. Az incidens közvetlenül az után történt, hogy a helyi hatóságok, a civilek és a tálibok képviselői egy találkozón megegyeztek abban, hogy az iszlám szélsőségesek békések lesznek.

Csütörtökre több száz tálib fegyveres jelent meg Buner tartományban, elfoglalták a mecseteket és ellenőrző pontokat állítottak föl. Az iszlám szélsőségesek a szomszédos tartományból, a Swat-völgyből érkeztek, ahol a pakisztáni elnök nemrég engedélyezte a szigorú iszlám törvénykezés, a saríja bevezetését, azt remélve, hogy ettől majd megszűnnek a tartományt sújtó véres belharcok. Ezt a lépést azonban az Egyesült Államok "életveszélyesnek" tartja egész Pakisztán szempontjából, különös tekintettel arra, hogy az ázsiai ország atomfegyverrel is rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!