Napraforgó, gabona és körbála is lángra kapott megyénkben

Dubicsány, Hejőkürt, Hernádkak, Kazincbarcika, Kisgyőr, Miskolc, Ózd, Sajónémeti, Szihalom, Tiszaújváros – A szárazság és forróság miatt továbbra is a szabad területen keletkezett tüzeké a főszerep megyénkben.

A jellemzően csapadékmentes időjárás eredményeként továbbra is a szabad területeken keletkező tüzek miatt kell beavatkozniuk a lánglovagoknak.

Az erdő is égett Hejőkürtnél

A hivatásos tűzoltókat tizenkét alkalommal riasztották szabad területen keletkezett tűz miatt július 14-én. Hejőkürt határában tizenöt hektáron száraz fű és erdő­aljnövényzet égett. A tüzet a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Sajónémetiben húszhektárnyi tarló fogott tüzet, melynek a továbbterjedését az ózdi hivatásos tűzoltók akadályozták meg a terület körbeszántatásával, miközben a lángokat egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. Szihalmon a helyi önkéntes tűzoltó-egyesület egy hektáron lángoló száraz növényzet tüzét fojtotta el egy rekultivált hulladéklerakó területén. Az esetek során nem sérült meg senki.

Munkagéppel segítettek

Az egységek további nyolc alkalommal vonultak ilyen jellegű káreset miatt július 15-én.

Kisgyőrben egy fiatal fásítás aljnövényzete égett öthektárnyi területen, Hernádkak határában száraz fű, tarló és lábon álló gabona lángolt összesen két hektáron. A tüzet mindkét helyszínen a miskolci hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Dubicsány külterületén negyven darab körbála fogott tüzet, melynek következtében egy napraforgó-ültetvény is károsodott. A lángokat a kazincbarcikai egységek oltották el két vízsugárral és kéziszerszámokkal. A beavatkozást egy munkagép is segítette, amellyel a még épségben lévő bálákat távolították el a tűz közeléből. Az esetek során személyi sérülés nem történt.

ÉM-SZB
hirdetés


hirdet�s