Földes: aláírásgyűjtés egész hétfőig

Földes: aláírásgyűjtés egész hétfőig
Miskolc – A szervezők értesítették a szerkesztőségünket, hogy a miskolci Földes Ferenc Gimnázium nevének megváltoztatása ellen aláírást gyűjtő akció holnap – azaz csütörtökön – megkezdődik a Szinva Teraszon és a Hősök terén délután fél négytől és egész hétfőig tart majd. A szervezők Földes pólóban lesznek a helyszínen.


A diákok továbbra is titokban tartják milyen kezdeményezéseket szeretnének indítani. Mint ismeretes a közgyűlés Miskolcon októberre tűzte napirendre a gimnázium név változtatását Széchenyire. A szervezők azt szeretnék elérni, hogy vegyék le a napirendről az indítványt, vagy írjanak ki rá helyi népszavazást, mert úgy vélik, ez egy olyan mértékben közösségi ügy, amelyben nem lenne szabad a közgyűlésnek a polgárok megkérdezése nélkül döntenie.


Kapcsolódó cikkek:

A Földes bizottsága gyűjti a véleményeket

Miskolc – A Földes Gimnáziumban nem szeretnék, ha megváltoztatnák az iskola nevét.

Földes vagy nem Földes

Miskolc – Egyre parázsabb vita folyik arról, maradjon-e meg Miskolcon a Földes Gimnázium neve, vagy sem, s ha nem, akkor az 1956-os ötlet szerint a Széchenyi nevet vegye- e fel. Az eddigi érvek részben politikai, részben érzelmi indíttatásúak. Pedig egy iskola névválasztása esetében talán mégsem ezek a szempontok lehetnek döntőek.

Nézőpont: Erzsébet, Szabadság, Búza és Béke

Bár én is Földes diákként végeztem, véletlenül sem szeretném az észt osztani a kereszteljük-e át az iskolát vagy sem vitában. Már csak azért sem, mert ez nem a puszta racionalitás, érv-érv elleni küzdelem kérdése, hanem alapvetően érzelmi, emocionális kötődések, nézetek és életutak ütközése. Tisztelek minden vitatkozót: őket legalább mélyen érdekli valami, ami közügy. Kiss László jegyzete.

Földes-ügy: miért kell az új név?

Miskolc – „A komoly eredményeket felmutató iskolának méltó ember kell, hogy nevet adjon.

“Az egész ország Földesként ismeri”

Miskolc – Van, aki nem bánja, más ellenzi a Földes Ferenc Gimnázium átkeresztelését.

Széchenyi lesz majd a Földes?

Miskolc – A gimnáziumnak csak véleményezési joga van, a közgyűlés dönt majd, változik-e a név.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Miskolc.
BOON.HU


hirdetés