Nagyvilág

2018.02.25. 20:21

Végleg elpártolnak a Windows Phone-tól

USA - A telefont okossá tevő funkciók válnak elérhetetlenné a Windows Phone széria gyártásának leállításával.

USA - A telefont okossá tevő funkciók válnak elérhetetlenné a Windows Phone széria gyártásának leállításával.

2017-ben ütötte fel a fejét a hír, miszerint a Microsoft leállt a Windows Phone széria gyártásával, mely az iPhone-ok és az Android operációs rendszerű készülékek riválisaként lépett a piacra 2010-ben.

Nem frissülő csempék

Biztató kezdetek után hatalmas bukás lett a Windows mobil platformja, amit ugyan a többi okostelefonhoz képest olcsóbban meg lehetett vásárolni, a kevéssé testreszabhatóságnak és a zárt rendszernek köszönhetően egyre többen pártoltak el a készülékektől, melyekre a frissítések sem érkeztek meg rendeltetésszerűen. Nos, többet nem is fognak, ugyanis a 7.5 és a 8.0 verziójú készülékekre amellett, hogy több javítás már nem érkezik, az élő csempék sem fognak frissülni, valamint a telefonkeresés funkció is kikapcsol.

Ez a sors vár rájuk is

Telefonálni és üzenni természetesen a későbbiekben is van mód, csak éppen a többi funkció, ami a telefont „okossá” teszi, válik elérhetetlenné. A 10-es verziójú (leg­utoljára megjelent) operációs rendszer ezt ugyan megúszta, de sokak szerint azokra a mobilokra is ez a sors vár előbb-utóbb.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!