Nagyvilág

2017.12.25. 16:29

Fotók: A Trónok harca karaktereinek „igazi” arca

A Trónok harca című televíziós sorozat az évek alatt milliónyi rajongót szerzett, akik úgy tűnik, mindent tudnak a Hét Királyság lakóiról. Bár a sorozatban feltűnő karakterek külseje néha messze áll a könyvekben leírtakétól. Meg is mutatjuk, miben.

A Trónok harca című televíziós sorozat az évek alatt milliónyi rajongót szerzett, akik úgy tűnik, mindent tudnak a Hét Királyság lakóiról. Bár a sorozatban feltűnő karakterek külseje néha messze áll a könyvekben leírtakétól. Meg is mutatjuk, miben.

Daenerys Targaryen: A könyvben a Sárkányok Anyjának „klasszikus” valyriai kinézete van: ezüst színű haj és ibolyaszínű szem.

Havas Jon: A könyv úgy mutatja be, mint egy sötét hajú és szürke szemű férfit.

Bran Stark: George R. R. Martin úgy döntött, hogy Bran, akárcsak a vértestvérei az anyjuk megjelenését örökölték — sötétkék szemek és vörösesbarna haj.

Ygritte: Havas Jon egyetlen szerelme igen különbözik a kellemes képernyői megjelenésétől — élénkpiros ápolatlan haj, pisze orr és enyhén görbe fogak.

Tywin Lannister: A Lannister-ház fejének a könyvben bajsza és szakálla van (ez stimmel a sorozatban is), viszont a pajesza hosszú, a feje pedig simára borotvált.

Tyrion „Félember” Lannister: Az ő esetében nagyon nagy a különbség a könyv és a TV között — az egyik szeme zöld, a másik fekete; a haja vékony szálú és már-már fehérbe hajlóan szőkés. A Blackwater Bay-i csatában pedig elvesztette az orra háromnegyed részét (erre - a producerek nyomására - csak egy-két sebhely emlékeztet az arcán a sorozatban).

Tommen Baratheon: A könyvben úgy jellemzi az író, mint egy kövér fiút zöld szemekkel és aranyló, fürtös hajjal.

Theon „Bűzös” Greyjoy: A Vas-szigetek örököse leírva egy sötétebb bőrű, sötét hajú férfi.

Yara (Asha) Greyjoy: A televízióban nem csak a nevét változtatták meg Yarára, de a megjelenését is — eredetileg sötét hajú, hegyes/nagy orrú, viharvert arcbőrű nő.

Euron Greyjoy: A sorozatbeli arca szinte teljesen különbözik a könyvben leírttól — aszerint sötétbarna hajú, ápolt szakállú férfi, akinek a jobb szeme kék, a balt pedig bőrtapasz borítja.

Tarthi Brienne: A sorozattal ellentétben az író szerint széles szájú, görbe fogú és szeplős arcú.

Oberyn Martell: A karakter megformálója Pedro Pascal elég jól hozza a regényben leírtakat, habár a hajának kicsit hosszabbnak és őszülőnek kellene lennie.

Ramsay Bolton: Az író eredetileg Ramsay megjelenésében is érzékelteti szörnyű és kellemetlen személyiségét — arcbőre rózsaszínes és kiütéses, az orra széles, a szája kicsi, a haja hosszú és száraz. Közel ülő, vizenyős szemei vannak, amik úgy néznek ki, mint két piszkos jégdarab.

Daario Naharis: A regénybeli alaknak kék haja és ugyanilyen árnyalatú, három ágú szigony formájú szakálla, valamint aranyszínűre festett bajsza van.

Lancel Lannister: Az ő megjelenése a könyvben is sokat változott — a haja krétafehér lett, arcszíne pedig szürke. A sorozatban „csak” egy hajvágáson ment keresztül a karakter.

Forrás: Brightside


[related-post post_id="3616305"]

[related-post post_id="3630582"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!