Nagyvilág

2017.11.01. 09:10

Gázolásos terrortámadás Manhattanben, nyolcan meghaltak

New York - Nyolc ember meghalt és tizenegy megsebesült kedden Manhattanben, amikor egy kisteherautó forgalmas bicikliútra hajtott, több embert elgázolt, majd egy iskolabusszal ütközött. A történteket a rendőrség terrorcselekményként kezeli.

New York - Nyolc ember meghalt és tizenegy megsebesült kedden Manhattanben, amikor egy kisteherautó forgalmas bicikliútra hajtott, több embert elgázolt, majd egy iskolabusszal ütközött. A történteket a rendőrség terrorcselekményként kezeli.

Nyolc ember meghalt, és legalább egy tucatnyian megsérültek, miután a West Side Highway és a Chambers Street sarkától nem messze egy teherautó a bicikliútra hajtott és több biciklistát illetve járókelőt is elütött. A teherautó egy másik járművel - egy iskolabusszal - ütközött. A buszban két gyerek és két szülő megsérült.

Az eset New York-i idő szerint délután 3 óra magasságában történt.

A Manhattan délnyugati részén történt támadást követően a sofőr két fegyvernek látszó tárggyal szállt ki az autóból, majd azt kiabálta, hogy Allahu akbar. A 29 éves férfit a rendőrök meglőtték, majd őrizetbe vették. A támadót kórházba szállították, és megműtötték.

Az amerikai sajtó értesülése szerint annyit máris is tudni az elkövetőről, hogy Üzbegisztánból származik, 2010-ben érkezett az Egyesült Államokba, és a floridai Tampában lakik. A CNN értesülése szerint a támadó, Sayfullo Saipov azt állította, hogy az Iszlám Állam nevében cselekedett.

MANHATTAN: BREAKING: Car runs over people in the bike lane on West Side Highway, some seriously injured. Driver reportedly arrested. VIDEO: pic.twitter.com/wYD5F9Mr0Q

— KolHaolam (@KolHaolam) ">October 31, 2017

Bill de Blasio New York-i polgármester „gyáva terrorcselekménynek" minősítette a történteket.

James O Neill New York-i rendőrfőnök arról számolt be, hogy az elkövető kedd délután 15 óra öt perckor hajtott be a Manhattan délnyugati részén lévő kerékpárútra, festéklövő fegyverrel, valamint egy légpuskával felfegyverezve. Bicikliseket és gyalogosokat gázolt el, majd teherautója egy iskolabusznak ütközött, amelyben két gyerek és két felnőtt megsérült.

A rendőrfőnök azt mondta, hogy az elkövető egy bérelt teherautót vezetett. A rendőrség azt egyelőre nem közölte, hogy hol vette bérbe. A támadást követően biciklironcsok terítették be a kerékpárutat. Hat ember a helyszínen életét vesztette, ketten a kórházba szállítást követően haltak meg - tette hozzá O Neill.

Donald Trump elnök is részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és azt ígérte, Amerika tovább harcol a terror ellen.

Forrás: 444.hu.


[related-post post_id="3666397"]

[related-post post_id="3666389"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!