Nagyvilág

2017.04.28. 15:35

Videó: Te megúsztad volna? Pont a holttérben gurult, „kamionszendvicsbe” került

Ritka balesetet sikerült elkerülnie egy kaliforniai autósnak az Egyesült Államokban: egy olyat, mikor tulajdonképp senki sem lett volna hibás.

Ritka balesetet sikerült elkerülnie egy kaliforniai autósnak az Egyesült Államokban: egy olyat, mikor tulajdonképp senki sem lett volna hibás.

A „kamionszendvicsbe” kerülő sofőr csak azzal hibázott – már ha ez hibának mondható –, hogy a mellette suhanó kamion holtterében gurult, így a sávváltásra készülő sofőr kis híján lesodorta az útról.

Szerencsére a jó reakcióidő segített, de valószínűleg sokan ott maradtak volna egy hasonló esetben...

Forrás: automotor.hu.


A sofőr késve kapcsol, hogy lassítani kéne, mert előtte ott halad egy busz: azonnal fékez, elrántja a kormányt, de a gép vészesen megdől, és „kétkerekezni” kezd. A vezető ekkor hihetetlen hidegvérről, valamint jelentős ügyességről tanúbizonyságot téve megmenti a helyzetet, és a szembe sávba áttérve sikeresen leteszi a teherkocsit.

Több mint 11 tonnát cipel, de mellé 1300 lóerő párosul, ez a Peterbilt 379-es kamionja, ami a felvételen látható. És hogy mire képes egy ilyen szörnyeteg egy átlagos autóval szemben? Nos, a Honda vezetője ezt az autópályán tapasztalta meg...

Csak a sofőr ügyességének és lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem okozott óriási balesetet egy makrancos kamion Észak-Kaliforniában. A FedEx-teherautó egy hegyi úton haladt lefelé, amikor meghibásodott a fékrendszere, leblokkoltak a kerekek, és a pótkocsis jármű a csúszós, lejtős úton potenciálisan mindent letaroló, többtonnás szánkóvá alakult.

Csak a sofőr gyors reakciója előzte meg a tragédiát az ausztráliai Toowoombában. Az alábbi felvételen az látható, ahogy egy autós megáll a zebránál, és átenged egy nőt. A mellette lévő sávban azonban egy másik kocsi közelít száguldva.

A baleseteknél általában ezredmásodpercek alatt kell döntést hozni. Vannak, akik bepánikolnak, mások tökéletesen reagálnak a szituációra. Az alábbi videóban egy igazi „filmes” jelenet játszódik le.

Minden autósnak máshogy van felépítve az idegrendszere, van, aki szemrebbenés nélkül tapos két lábbal a fékre, ha a helyzet azt kívánja, és van, akit a legapróbb hiba a forgalomban is azonnali pánikroham felé terel. És van ez a sofőr...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!