Videó: Az érzés, mikor a 11 tonnás kamion állva hagy az autópályán, felbecsülhetetlen!

Akt.:
Az érzés, mikor a 11 tonnás kamion állva hagy az autópályán, felbecsülhetetlen!
Az érzés, mikor a 11 tonnás kamion állva hagy az autópályán, felbecsülhetetlen!
Több mint 11 tonnát cipel, de mellé 1300 lóerő párosul, ez a Peterbilt 379-es kamionja, ami a felvételen látható. És hogy mire képes egy ilyen szörnyeteg egy átlagos autóval szemben? Nos, a Honda vezetője ezt az autópályán tapasztalta meg…

Forrás: automotor.hu.


Videó: Akkorát mentett ez a kamionos, hogy olyan nincs is

A sofőr késve kapcsol, hogy lassítani kéne, mert előtte ott halad egy busz: azonnal fékez, elrántja a kormányt, de a gép vészesen megdől, és „kétkerekezni” kezd. A vezető ekkor hihetetlen hidegvérről, valamint jelentős ügyességről tanúbizonyságot téve megmenti a helyzetet, és a szembe sávba áttérve sikeresen leteszi a teherkocsit.

Videó: Óriási balesetnek indult, epikus driftelés lett egy kaliforniai kamionos manőveréből

Csak a sofőr ügyességének és lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem okozott óriási balesetet egy makrancos kamion Észak-Kaliforniában. A FedEx-teherautó egy hegyi úton haladt lefelé, amikor meghibásodott a fékrendszere, leblokkoltak a kerekek, és a pótkocsis jármű a csúszós, lejtős úton potenciálisan mindent letaroló, többtonnás szánkóvá alakult.

Videó: Nagyon látványos! 14 kamionnal és 90 sofőrrel mérik az idő múlását

Rendhagyó analóg órát készített a svéd Scania, 14 kamionnal és 90 váltott sofőrrel egy egész napon át köröztek a járművei egy repülőtér betonján előre kiszámított sebességgel és köríven. Az egészet felülről vették, így egy három mutatós analóg óra egész napi mozgását állították elő.

Videó: Nincs lehetetlen! Az év kamionos megfordulása?

Nem mindenkinek sikerülne, de ez a sofőr simán megoldotta.