Nagyvilág

2014.02.26. 13:37

A világháló akadálymentesítését szorgalmazta Göncz Kinga az EP-ben

Brüsszel, 2014. február 26., szerda (MTI) - A világháló akadálymentesítésének fontosságára, a fogyatékossággal élő emberek és az idősek egyenlő esélyű hozzáférésére hívta fel a figyelmet Göncz Kinga szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő a közszféra webhelyeinek akadálymentesítéséről szóló előterjesztés strasbourgi EP-vitájában.

Brüsszel, 2014. február 26., szerda (MTI) - A világháló akadálymentesítésének fontosságára, a fogyatékossággal élő emberek és az idősek egyenlő esélyű hozzáférésére hívta fel a figyelmet Göncz Kinga szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő a közszféra webhelyeinek akadálymentesítéséről szóló előterjesztés strasbourgi EP-vitájában."Az akadálymentesítésről hallva ma még legtöbben a fizikai akadályok lebontására gondolnak. Egyre fontosabbá válik azonban a világháló akadálymentesítése is a fogyatékossággal élők és idősek számára. Ma ugyanis ez jelenti a legfőbb információforrást. Ez ad esélyegyenlőséget az ügyintézésben, a támogatásokhoz és a szolgáltatásokhoz való hozzáférésben, az aktív társadalmi részvételben, az önálló életvitel biztosításában" - ismertette álláspontját szerdai közleményében a képviselő.

Fontosnak nevezte, hogy a világháló akadálymentesítése mindazok szükségleteit figyelembe vegye, akik a másokkal egyenlő társadalmi szerepvállalást korlátozó fizikai, értelmi, érzékszervi akadályozottsággal élnek.

Göncz Kinga megjegyezte: a közelgő EP-választások előtt a képviselői honlapokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést is biztosítani kell.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!