Nagyvilág

2013.02.15. 10:58

Csaknem 20 évet kapott egy 53 millió dollárt sikkasztó könyvelőnő Illinois-ban

Washington, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - Csaknem 20 évi szabadságvesztésre ítéltek csütörtökön az Illinois állambeli Dixon volt könyvelőjét, aki 53 millió dollárt sikkasztott el a település kasszájából.

Washington, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - Csaknem 20 évi szabadságvesztésre ítéltek csütörtökön az Illinois állambeli Dixon volt könyvelőjét, aki 53 millió dollárt sikkasztott el a település kasszájából.Rita Crundwell, aki bűnösnek vallotta magát, 1991-től a tavaly áprilisi letartóztatásáig dézsmálta a közvagyont. A könyvelőnő, akire 19 évi és 7 havi börtönre ítéltek, a csütörtöki tárgyaláson könnyek között kért bocsánatot a várostól, a családjától és a barátaitól.

A nő ingatlanokra, luxusvakációkra és drága autókra költötte a pénzt, továbbá felfuttatott belőle egy országos hírűvé vált lótenyészetet.

A mintegy 16 ezres Dixon főleg arról ismert, hogy itt töltötte gyerekkorát Ronald Reagan, az Egyesült Államok későbbi elnöke.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!