Nagyvilág

2012.08.02. 16:23

83 millió álfelhasználó a Facebookon?

Facebook legfrissebb felmérése szerint 83 millió kamu adatlap létezik a közösségi oldalukon - közölte a BBC.

Facebook legfrissebb felmérése szerint 83 millió kamu adatlap létezik a közösségi oldalukon - közölte a BBC. Az összes 955 millio aktív felhasználója közül  83 millió regisztráció nem valód. A világ legnagyobb közösségi oldala az amerikai tőzsdefelügyelet részére tette közzé jelentését. Az adatokból kitűnik: 955 milliós felhasználói táborának 4,8 százaléka - közel 46 millió ember - használ dupla fiókot a Facebookon - írja a BBC.

Kedvencükkel regisztrálnak

A kamu fiókok másik jelentős részét a háziállatok, kedvencek, cégek nevében regisztrált személyes fiókok jelentik, amelyek aránya 2,4 százalék, vagyis nagyjából 23 millió ilyen regisztráció létezik az oldalon. A facebookozók 1,5 százaléka, vagyis 14 millió, nemkívánatosnak tekintett felhasználóként van jelen az oldalon. Ezek közé tartoznak például a nyilvánvalóan hamis adatokkal regisztrált fiókok, illetve azok, akik reklámok küldésével vagy egyéb módon sértik meg a szájt felhasználási feltételeit.

Forrás: BBC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!