Nagyvilág

2012.05.06. 10:27

Albínó tevével öngyilkosságok ellen

Bécs, 2012. május 6., vasárnap (MTI) - Albínó tevét áldoztak fel öngyilkossági hullám megállítása végett Kazahsztánban.

Bécs, 2012. május 6., vasárnap (MTI) - Albínó tevét áldoztak fel öngyilkossági hullám megállítása végett Kazahsztánban.Az eset Karabulak városában történt, lakosai úgy vélik, hogy gonosz szellem sugallatára követett el öngyilkosságot 14 tizenéves az utóbbi egy évben, a ritka teve leölésével pedig el lehet űzni a gonoszt. A teveáldozat ceremóniáján vagy kétszázan vettek részt az istenekhez imádkozva, hogy fogadnák el az engesztelő ajándékot. A város lélekszáma 40 ezer, így nem mondhatni, hogy hatalmas arányú lett volna a teveölésen a részvétel, jó páran pedig egyenesen felháborítónak tartották a szertartást.

"Értelmetlen babona az egész, egy ártatlan állat lemészárlása nem változtat semmin" - idézett az austriantimes.at című osztrák hírhonlap egy tevepárti lakost. A helyi imám ugyanakkor biztos a módszer sikerében.

"Mondhatnak bármit, a teveáldozat óta nem volt egyetlen öngyilkosság sem. Hasonló gondunk volt a vidéken 60 éve, és akkor is bevált a fehér teve" - hangoztatta Abdurrafi Rahmatullajev imám. Hozzátette, hogy a mostani 14 öngyilkoson kívül is voltak fiúk, akik fontolóra vették, hogy felakasztják magukat, de ők előtte tanácsért mentek a mecsetbe, ahol sikerült őket lebeszélni.

"Ezek a fiúk azt mondták, hogy látomásuk volt: egy öreg értelmetlennek mondta nekik az életet, majd pedig a nyakára hurkolt kötélre mutatott" - így az imám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!