Nagyvilág

2012.03.02. 14:28

Szökőéves négyes ikrek születtek

London, 2012. március 2., péntek (MTI) - Percek alatt megdőlt "a legtöbb február 29-én született testvér" rekordja: négyes ikrek jöttek a világra szerdán Nagy-Britanniában, ráadásul természetes megtermékenyülés révén, ami rendkívül ritka ilyen magas "csemetelétszámnál".

London, 2012. március 2., péntek (MTI) - Percek alatt megdőlt "a legtöbb február 29-én született testvér" rekordja: négyes ikrek jöttek a világra szerdán Nagy-Britanniában, ráadásul természetes megtermékenyülés révén, ami rendkívül ritka ilyen magas "csemetelétszámnál".  Az idei február 29-ig csak egyetlen család volt a világon - legalábbis dokumentáltan -, amelyben három testvér (1960, 1964 és 1968) február 29-én született: a norvég Henriksenék tartották a csúcsot. Szerdán azonban felzárkózott melléjük egy amerikai család: az Estes házaspárnak lánya született két - ugyancsak - februári "plusznapokon" (2004-ben és 2008-ban) világra jött fiuk után.

A két famíliára "vert rá" ugyancsak szerdán az angliai Bristolban egy kismama - és pár orvos: császármetszéssel hat perc alatt 4 ikerfiú látta meg a napvilágot. A legapróbb 1,1 kilós, a legnagyobb 1 kiló 40 dekás. Mind a négyen természetesen fogantak, kettő közülük egypetéjű iker - adta hírül a brit BBC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!