Nagyvilág

2011.06.27. 13:31

Új őrület: box, bekötött szemmel, részegen

<p>Ezt a boxmérkőzést mindenki végighahotázza, főként akkor, amikor az eltévedt bunyós a bírót is jól elveri.</p>

Thaiföldön új őrület tombol, részegen, bekötött szemmel bokszolnak egymással, ha kidőlsz, a bíró visszarak. A kommentátorok is jókat derülnek a legújabb sportőrületen, ahol a videó szerint úgy tűnik, soha nincs K.O.

A hagyományos boksszal, vagy thai boksszal ellentétben a bírónak itt nem az a dolga, hogy tisztes távolból szemlélve szétválassza a küzdőket, itt, ha valaki földre kerül, vagy eltéved, ő löki vissza a harc közepébe a bunyóst. A megszokott egy az egy elleni harc itt nem létezik, hárman öklöznek ugyanis a ringben, mindenki, mindenki ellen.

Hogy a részegségtől szédelegnek e, a bevitt ütésektől, vagy a bekötött szem okozza a mozgáskoordinációs nehézséget, gyakorlatilag teljesen mindegy, a tántorgó-püffölő bokszolók szerte a neten nagy sikert aratnak.

Thaiföldön a boksznak nagy hagyománya van, már a II. világháború után is hatalmas népszerűségnek örvendett a sportág. Ma a 18-45 év közötti professzionális thaibokszolók száma több mint 1500. Ők naponta mintegy három órát edzenek, a több mint száz thaiföldi tábor valamelyikében. Persze nem részegen és bekötött szemmel.

- MON -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!