Nagyvilág

2011.05.09. 19:07

Gyászolók hajói süllyedtek el Togóban - 36 halott

<p>Legalább 36 gyászoló meghalt a nyugat afrikai Togóban, miután egy heves viharban elsüllyedtek az őket szállító hajók - közölték helyi tisztségviselők hétfőn. A tragédia a Togo-tavon történt, még vasárnap. Az áldozatok egy temetésről tartott hazafelé.</p>

A helyi togói hatóságok 36 holttestet emeltek ki a Togo-tó vizéből a vasárnapi eset után - közölte egy helyi tisztségviselő. A férfi elmondása szerint 21 túlélője van a tragédiának. Egyikük a helyi sajtónak elmondta, hogy harminc percig úszott, mire sikerült biztonságba jutnia. A férfi közlése szerint három gyermeke azonban odaveszett.

A hajók azután süllyedtek el, hogy hirtelen nagyon erős szelek kapaszkodtak a járművekbe. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint hét hajót érintett az eset: egy nagyot, és hat kisebbet. Azt nem tudta megmondani a rendőrség, hogy pontosan mennyien voltak a hajókon.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!