Nagyvilág

2011.04.16. 07:10

Közép-kelet-európai látogatást kezdett az ENSZ-főtitkár

<p>Az észak-afrikai és közel-keleti események álltak az ENSZ-főtitkár prágai tárgyalásainak középpontjában - tájékoztatott az ENSZ sajtószolgálata.</p>

Ban Ki Mun pénteken kezdett négy országot érintő látogatás-sorozatot Kelet- és Közép-Európában, amelynek első állomásán, a cseh fővárosban Václav Klaus államfővel és Karel Schwarzenberg külügyminiszterrel tárgyalt.

A megbeszéléseken a főtitkár hangsúlyozta, hogy az Európai Uniónak fontos szerepet kell játszania a politikai bizonytalanság által sújtott országokban, elsősorban szociális és gazdasági fejlesztéseken keresztül. Ban Ki Mun azt is hangsúlyozta, hogy Csehországnak saját tapasztalata van a demokratikus átalakulásról, ezért hatékonyan járulhat hozzá az észak-afrikai és közel-keleti országokban zajló folyamatok kezeléséhez.

Az ENSZ főtitkára a cseh főváros után vasárnap Budapestre látogat, ahol Schmitt Pál államfő és Orbán Viktor miniszterelnök is hivatalában fogadja és várhatóan előadást tart a Magyar Tudományos Akadémián. Magyarországról Ban Ki Mun Ukrajnába, majd Oroszországba utazik tovább.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!