Nagyvilág

2011.02.25. 17:13

Magyar elfogatóparancs alapján fogták el Jozef Roháčot - Az ORFK megerősítette, hogy keresték

<p>Magyar elfogatóparancs alapján letartóztatták a szlovák rendőrök múlt héten a bombagyárosként elhíresült Jozef Roháčot Léván - közölte Andrea Dobiášová rendőrségi szóvivő.</p>

A Független Hírügynökség kérdésére az ORFK-n annyit közöltek: valóban elfogatóparancsot adtak ki a férfi ellen. Arról azonban, hogy miért keresték Roháčot, nem adtak tájékoztatást.

Mint ismert, Jozef Roháč -ot a cseh rendőrség vette őrizetbe 2008 októberében, majd 2009 februárjában kiadták a magyarországi büntetőjogi szerveknek. Azzal vádolták, hogy 1997 júniusában megpróbálta meggyilkolni Seres Zoltán vállalkozót. A vád szerint távirányítású bombát erősített az autójára, amely azonban leesett, így a merénylet kudarcba fulladt.
Roháčot tavaly októberben helyezték szabadlábra, a budapesti Fővárosi Bíróság ugyanis elsőfokon felmentette a bérgyilkosság vádja alól. A magyar bíróság ugyanakkor elítélte robbanószerrel való visszaélés bűntettében, ezt azonban már a vizsgálati fogságban letöltötte.

A férfit múlt pénteken fogták el Léván, mint kiderült Magyarország által kiadott európai elfogatóparancs alapján tartóztatták le. A Független Hírügynökség az eset kapcsán felkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, ahol Bényi Mónika, szóvivő arról tájékoztatott, hogy valóban elfogatóparancsot adtak ki Roháč ellen. Azt azonban nem árulta el, miért is keresték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!