Nagyvilág

2011.02.07. 16:38

Kényszerleszállás részeg utasok miatt

<p>Bíróság elé állítottak hétfőn Srí Lanka fővárosában, Colombóban 5 szaúdi állampolgárt, akit azzal vádolnak, hogy részeg tivornyázásuk kényszerített földre egy repülőt. A vádlottak Dubaiból az indonéziai Dzsakartába tartottak, de a járat végül - a rendbontás miatt - Srí Lanka fővárosában szállt le.</p>

Az incidens az Etihad légitársaság járatán történt vasárnap éjszaka. A gépen az öt szaúdi állampolgár részegen hangoskodott, majd több olyan utast is sértegetni kezdett, aki megpróbálta lecsillapítani őket. A részegek az utaskísérők utasításaira is fittyett hánytak. Így a gép pilótái úgy döntöttek, hogy megszakítják az utat és leszállnak a legközelebbi repülőtéren, Colombo Bandaranaike nevű nemzetközi repülőterén, ahol őrizetbe vették a szaúdiakat.

A férfiakat a bíróság döntése szerint személyenként 100 ezer rúpia, átszámolva mintegy 180 ezer forintnak megfelelő óvadékért feltételesen szabadon engedték. Bírósági tárgyalásuk egy hét múlva folytatódik.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!