Nagyvilág

2011.02.13. 19:03

Felgyújtotta magát egy munkanélküli iraki a Tahrír térnél, Moszulban

<p>Meghalt egy harmincéves munkanélküli iraki vasárnap, miután tiltakozásként felgyújtotta magát az Irak északi részén található Moszul városában - tudta meg az AFP francia hírügynökség. A férfi a Tahrír (felszabadítás) tér közelében lobbantotta lángra saját magát.</p>

Ugyanezt a nevet viseli az a kairói tér, amely a kormányellenes tüntetések fő helyszínének számított.

A négygyermekes férfi moszuli Tahrír tér közelében gyújtotta fel magát, hogy így tiltakozzon a munkanélküliség ellen - értesült az AFP a férfit kezelő moszuli kórháztól. Azt nem közölték, hogy a férfi a kórházba szállítás előtt vagy azután halt meg.

Az arab világban több hasonló eset is történt azóta, hogy decemberben egy 26 éves diplomás tuniszi gyümölcsárus tiltakozásként felgyújtotta magát. Tette tüntetéseket indított el Tunéziában, amelyek Ben Ali elnök távozásával végződtek.

A tiltakozáshullám januárban közepén érte el Egyiptomot, ahol a Hoszni Mubarak egyiptomi elnök lemondásához vezető tüntetéseket több öngyújtásos tiltakozás előzte meg.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!