Nagyvilág

2011.01.01. 07:21

Tornádók pusztítottak az Egyesült Államokban

<p>Tornádók söpörtek végig az amerikai Arkansas, Missouri és Illinois államokon helyi idő szerint péntek este, megölve legkevesebb hat embert és súlyos pusztítást okozva az épületekben és a villanyvezetékekben.</p>

Az arkansasi hatóságok szerint hárman vesztették életüket és legkevesebb nyolcan megsérültek Washington megyében, amikor helyi idő szerint este hat óra körül megérkezett a szélvihar. Kisebb pusztítást végeztek azonban a tornádók Illinois államban, ahol Belleville közelében sérültek meg néhányan komolyabban.

Missouriban a főként mezőgazdaságból élő Dent megyében okozta a legnagyobb pusztítást az egyik tornádó, két nőt megölve. A megyei seriff szerint több jármű és kisebb épület is súlyosan megrongálódott a viharban. A hatodik áldozatot a szintén missouriban lévő Phepls megyében követelte a szélvihar. Jay Nixon kormányzó rendkívüli állapotot rendelt el Missouriban, kijelentve, hogy az állam kormányzata "kész biztosítani az erőforrásokat a mentéshez, a helyreállításhoz és a közbiztonságal kapcsolatos műveletekhez".

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!