Nagyvilág

2011.01.17. 08:57

Megrendülhet az izraeli kormány: kilép két munkapárti miniszter

<p>Az izraeli állami média hétfői jelentése szerint kilép az izraeli koalíciós kormányból a kabinet egyik kulcsfontosságú tagja, Ehud Barak. A jelentés szerint a védelmi miniszter és négy további munkapárti politikus "Függetlenség" néven új pártot hoz létre.</p>

A média közlése szerint távozik a koalíciós kormányból és csatlakozik Barak új pártjához Shalom Simchon agrárminiszter, a védelmiminiszter-helyettes, Matan Vilnai valamint további két munkapárti parlamenti képvielő.

Barak várhatóan napközben jelenti be az új párt megalakítását, ami egyben azt is jelenti, hogy nemcsak a kormányt, hanem a Munkapártot is elhagyja a négy politikussal együtt. A baloldali Munkapárt a harmadik legnagyobb tagja a Benjamin Netanyahu vezette kormánykoalíciónak.

A korábban kormányon lévő Munkapártnak 13 tagja van a 120 fős parlamentben, a Knesszetben. Izraeli sajtóértesülések szerint egyelőre bizonytalan, hogy a többi munkapárti képviselő követi-e Barakot. Ha igen, akkor Netanyahu kormánya megrendülhet.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!