Nagyvilág

2011.01.04. 07:11

Kiürítettek egy német személyvonatot egy gyanúsnak vélt utas miatt

<p>Átkutatta a holland rendőrség speciális osztaga a Frankfurtból Amszterdamban tartó vonatot kedden reggel. A rendőrök bomba után kutattak a szerelvényen. Előtte leszállították és buszokkal elvitték a több száz utast, és kiürítették a környéken lévő házakat is.</p>

Egyelőre nincs hír arról, hogy találtak-e robbanószert. Az ANP holland hírügynökség közlése szerint a vonatról egy nő értesítette a rendőrséget, hogy egyik útitársa"nagyon gyanúsan viselkedik". A már Hollandiában lévő vonatot Barneveld városánál leállították a rendőrök, majd a több mint 300 utast leszállították, és buszokkal elvitték.

Evakuálták a környék gazdaságait, illetve az ott lévő lakóházakat attól tartva, hogy ha robbanás történik, akkor az nagy erejű lesz. Az ANP holland hírügynökség értesülése szerint a rendőrséget értesítő nő személyleírásának egyetlen utas sem felelt meg azok közül, akik a vonat leállítása után elhagyták a szerelvényt. A hatóságok úgy vélik, hogy "a gyanús férfi" a vonat kiürítése előtt leszállt valahol, és eltűnt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!