Nagyvilág

2010.11.09. 17:20

Tucatnyi rab vágta fel az ereit egy bírósági tárgyaláson

<p>A bíróságon követett el tömeges öngyilkossági kísérletet egy közép-oroszországi fegyház tizenkét elítéltje - adta hírül kedden a RIA Novosztyi. A rabokat egy 2008-ban lezajlott, halálos áldozatokkal járó börtönlázadás megszervezésével vádolják.</p>

A szamarai fegyházban 2008. szeptember 23-án tört ki zendülés. A rabok a büntetés-végrehajtási intézetben uralkodó embertelen körülmények miatt tiltakoztak. A lázadás a belügyi különleges alakulat beavatkozása folytán eldurvult, minek következtében egy elítélt a helyszínen, egy másik pedig a kórházba szállítást követően vesztette életét, további 30 rab pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Az eset tárgyalása a napokban kezdődött meg a Szamara megyei bíróságon. A keddi meghallgatáson a zendülés megszervezésével vádolt tizennégy elítélt közül tizenketten a tárgyalóteremben felvágták az ereiket, amiért is félbe kellett szakítani a tárgyalást, és csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően nem történt súlyosabb tragédia.

A helyi ügyészség egyik munkatársának közlése szerint a helyszínen jelenleg rendőrségi nyomozók próbálják tisztázni az eset körülményeit. Az öngyilkossági kísérletet elkövető rabokat kórházba szállították.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!