Nagyvilág

2010.11.11. 18:18

Rossz irányba dőlt a torony

<p>Nem a számítások szerinti irányba dőlt a 275 méteres torony - a közelben álló emberek menekültek a ledűlő torony elől.</p>

Az ohioi Edison Mad River Erőmű 275 méter magas tornyát robbantással akarták ledönteni, de a szakemberek legnagyobb ámulatára pont a tervezett dőlési iránnyal ellentétes irányba indult meg a gigászi torony. A robbantást végző munkások távolabb álltak, de az eseményt rögzítő kamerások egészen a torony közelében voltak. "Mi csak tiszta erőből futottunk, mellettünk a távvezetékek szakadtak le, kicsit olyan érzésem volt, mint ha világvége lenne" - mondta egyikünk.

Nézze meg a videót ide kattintva >>>

Személyi sérülés nem történt, de a környező építményeket lerombolta, a villanypóznák vezetékeit leszakította, s ami az útjába akadt azt a földdel tette egyenlővé a ledőlő torony. A nyugati oldal 4000 lakásban ment el az áramszolgáltatás, és mintegy 9 útkereszteződésben nem világítottak 2 órán át a lámpák.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!