Nagyvilág

2010.11.20. 09:55

Elégették a szexuális bűnökért elítélt kanadai ezredes egyenruháját

<p>A kanadai hadsereg elégette Russell Williams ezredes egyenruháját, miután a múlt hónapban kétszeres életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték gyilkosságok, szexuális bűncselekmények és betörések miatt. A főtiszt jobban szerette a női fehérneműket.</p>

A kanadai hadsereg általában újrahasznosítja egykori tagjainak felszerelését. "Ebben az esetben azonban úgy éreztük, az a helyénvaló, hogy minden ruhától, amin a neve áll, megszabadulunk" - mondta egy katonai szóvivő. A hadsereg négy képviselője a volt főtiszt engedélyével ment be a trentoni otthonába, és összegyűjtötte Williams holmiját. "Minden katonai ruháját - bakancsát, sapkáját, zubbonyát és mindent - összeszedték, és még aznap elégették" - tette hozzá a szóvivő.

A kanadai Trenton légibázisának volt parancsnokát októberben ítélték kétszeres életfogytiglani börtönbüntetésre. Az ítélet szerint Williams ezredes két nőt brutálisan meggyilkolt, két másikat szexuálisan bántalmazott, és 82 rendbeli betörést követett el Ontario államban. A kettős életet élő férfi a betörések során női fehérneműket tulajdonított el, amelyeket nyomban fel is próbált, és fényképeket készített saját magáról. A szexuális bűncselekményeiről, és halott áldozatairól is felvételeket készített, amiket megtaláltak a számítógépén.

A nős ezredes - aki elismerte a bűncselekményeket - korábban pilóta is volt: vezette például azt a gépet, amely a kanadai kormányfőt, vagy a Kanadába látogató brit királyi család tagjait is szállította.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!