Nagyvilág

2010.10.12. 20:14

Lezuhant egy teherszállító Kabul közelében

<p>Lezuhant és kigyulladt egy polgári teherszállító gép kedden az afgán főváros közelében - közölte a kabuli repülőtér igazgatója. A gép fedélzetén nyolcfős személyzet utazott. Sorsukról egyelőre semmit sem lehet tudni.</p>

A National Air Cargo nevű amerikai légitársaság teherszállító gépe helyi idő szerint nagyjából fél nyolckor tűnt el radarképernyőkről - közölte a kabuli nemzetközi repülőtér igazgatója. A Bagram amerikai katonai repülőtérről szállt fel, és Kabulba tartott, amikor Kabultól nagyjából tíz kilométerre, északkeletre egy hegynek csapódott, és kigyulladt.

A gép fedélzetén hat Fülöp-szigeteki, egy indiai és egy kenyai állampolgár volt - mondta el a kabuli repülőtér vezetője. Egy helyi rendőrtiszt elmondása szerint a zuhanás után több mint két órával még mindig lángoltak a roncsok.

A NATO közlése szerint a koalíciós erők katonái, valamint az afgán hadsereg egységei mentőakciót indítottak. A NATO egyik szóvivője az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy helikopterek küldtek a helyszínre, amelyek a terület felett köröznek.

Helyi repülési tisztségviselők elmondása szerint a teherszállító a NATO megbízásából dolgozott. Az Afganisztánban szolgáló NATO-erők, az ISAF szóvivője ezt nem tudta megerősíteni, és közölte, hogy még vizsgálja az erről szóló híreket.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!