Nagyvilág

2010.09.24. 14:23

Neten keresett társat a halálhoz

<p>Félt egyedül öngyilkos lenni, ezért netes hirdetésben keresett a nő egy halnivágyó társat. Talált.</p>

Joanne Lee (34) és a teherautó-sofőr Steve Lumb (35) egy bozóttal benőtt elhagyatott ipari ingatlan mellett lett öngyilkos Nagy-Britanniában. Testükre egy gépjárműben találtak; elgázosították magukat, ebben haltak bele. Az ügy vizsgálata során kiderült Joanne régóta halálvággyal küzd, többször próbált öngyilkos lenne, de nem sikerült neki. Ekkor talált egy weboldalt, ahol a felhasználókat arra buzdítják: öljék meg magukat.

Joanne Lee "Heaven s Little Girl" nicknéven írogatott, s a fórumozóktól tanácsot is kapott hogy miként végezzen magával; innen tudta Joanne, hogy miként keverje ki a halálos gázt, és ne otthon a fürdőszobában ölje meg magát vele, hanem a kocsiban mert az gyorsabb és biztosabb. A nő azt is megírta a többi felhasználónak, hogy fél egyedül öngyilkos lenni és mikor felajánlotta, hogy szívesen venné ha egy másik halnivágyóval oszthatná meg utolsó perceit. Steve Lumb már másnap kocsiba ült és 200 mérföldet autózott az Essex-ben élő nőhöz, hogy a röpke ismerkedés után kéz a kézben haljanak meg.

Helyszíni fotó >>>

A történtek megdöbbentették az angolokat, s mint kiderült, nem ez volt az egyetlen ilyen eset. A brit hatóságok vizsgálatot kezdeményeztek a website-ok működtetői ellen, miután úgy tűnik, hogy kezdenek elszaporodni a hasonló esetek.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!