Nagyvilág

2010.09.10. 17:45

Nem házasodik a francia külügyminiszter

<p>A francia külügyminisztérium cáfolta pénteken, hogy a 70 éves tárcavezető, Bernard Kouchner arra készülne, hogy feleségül vegye partnerét, Christine Ockrent újságírót.</p>

Bernard Valero, a minisztérium szóvivője az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva megalapozatlannak nevezte a miniszter közelgő esküvője kapcsán napvilágot látott híreket.

A hírügynökség szerdán közölte egy, a miniszterhez közel álló forrásra hivatkozva, hogy Kouchner azt tervezi, hogy hamarosan feleségül veszi 66 éves barátnőjét, méghozzá Rómában. A korábban újságíróként dolgozó Ockrent jelenleg az RFI rádiót, a TV5 Monde-ot és a France 24 televíziót is magában foglaló nemzetközi médiavállalat franciaországi vezetője.

Bernard Kouchner-t 2007-ben nevezte ki külügyminiszterré Nicolas Sarkozy államfő. Minisztersége előtt az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nemzetközi gyógyászati segélyszervezet alapítójaként vált ismertté, de vállalt már feladatokat több korábbi párizsi kormányban is.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!