Nagyvilág

2010.09.07. 10:45

Élettársával együtt robbantotta fel magát egy dagesztáni terrorista

<p>Kézigránáttal robbantotta fel magát és élettársát az egyik dagesztáni illegális fegyveres szervezet tagja hétfőn, amikor a rendőrök megpróbálták elfogni - közölte a RIA Novosztyi hírügynökséggel kedden a haszavjurti kapitányság egyik munkatársa.</p>

Ugyanezen a napon ismeretlen tettesek gépfegyverekkel nyitottak tüzet egy orosz katonai helikopterre Csecsenföldön. Egy katona megsérült.

A fegyveres támadásokban való részvétellel és merényletek elkövetésével gyanúsított férfit a dagesztáni Haszavjurt várostól kilenc kilométernyire fekvő erdős területen fedezte fel az egyik rendőrjárőr. Amikor megkísérelték az elfogását, a férfi elővett egy kézigránátot, amivel felrobbantotta magát. A repeszek a mellette álló élettársát is halálra sebezték. A holttestek mellett a rendőrök ruhaneművel és élelmiszerekkel teli táskákat találtak, amit az áldozatok valószínűleg az erdőben bujkáló társaiknak szántak.

Szintén hétfőn egy hegyvidéki erdős területről ismeretlen fegyveresek golyózáport zúdítottak Csecsenföldön az orosz hadsereg egyik harci helikopterére, amely egy felderítésről tartott a hankalai bázisa felé. A páncélozott járművet legalább 11 találat érte. Az egyik golyó könnyebben megsebesítette a nyitott ajtóban helyet foglaló golyószórós katonát - közölte kedden a hírügynökséggel az orosz belügyminisztérium csecsenföldi megbízottja.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!