Nagyvilág

2010.09.23. 17:49

Felrobbant búvárpalack ölt meg egy turistát Horvátországban

<p>Egy lengyel turista meghalt, és három másik életveszélyes sérüléseket szenvedett egy horvát szigeten, csütörtökön, amikor felrobbant egy búvárpalack - közölték a horvát hatóságok.</p>

A palackot egy hajóból emelték ki a Komiza kikötőjében, amikor a robbanás történt. Feltehetően egy hibás szelep okozta a tragédiát.

A Vis szigetén történt robbanásban egy 48 éves lengyel nő azonnal meghalt - közölte a horvát rendőrség egyik szóvivője az AFP francia hírügynökséggel. A robbanásban még három lengyel turista, két férfi és egy nő sérült meg, őket azonnal egy Split városában található kórházba szállították.

A kórház sebészeti osztályát vezető orvos a horvát közszolgálati rádiónak elmondta, hogy mindhárom sérült életveszélyesen megsérült a robbanásban. A sebész főorvos elmondása szerint az egyikük, egy 43 éves férfi a fején sérült meg. A "rendkívül súlyos állapotban lévő" férfi túlélési esélyei minimálisak az orvos szerint.

A közlekedésügyi minisztérium közlése szerint a búvárpalack Komiza kikötőjében robbant fel, miközben egy hajóból a szárazföldre emelték ki, és feltehetően egy hibás szelep okozta a tragédiát A minisztérium közlése szerint az áldozatok egy 12 fős lengyel csoport tagjai voltak, akik búvárkodni utaztak Horvátországba.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!