Nagyvilág

2010.08.19. 18:06

Képek! Leszakadt a híd, folyóba zuhant a vonat

<p>Egy megáradt folyóba zuhant csütörtökön egy kínai vonat két kocsija, miután az ár elmosott alóla egy hidat Kína délnyugati részén, Szecsuan tartományban - közölte az Új Kína állami hírügynökség.</p>

A kínai hírügynökség információi szerint a kalauz még időben észrevette, hogy híd felé tartó vonatot milyen veszély fenyegeti, és vészfékezéssel megállította a járművet. Egy helyi híroldal információi szerint a 18 kocsiból álló vonat kilenc kocsija állt meg a hídon, a többi a szárazföldön lévő síneken maradt.

A vonat személyzetének sikerült minden utast leszállítani a vonatról, így már senki sem volt a kocsikban, amikor két szerelvény az összeomló híddal együtt a megáradt folyóba zuhant. Az utasok közül senki sem halt meg, és eltűnteket sem jelentettek - közölte egy, a mentésben részt vett katona. A vonaton nagyjából 1 300 utas volt.

Nézze meg a képeket >>>

Egy tűzoltó elmondása szerint a folyó kétszáz méterre sodorta el a két kocsit. Az áradás a híd két pillérét rombolta le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!