Nagyvilág

2010.08.14. 11:44

35 év börtönt kér az ügyész a meggyilkolt feleségét bőröndbe rejtő férjre

<p>Harmincöt évnyi büntetést kér a perui ügyészség arra az amerikai állampolgárra, aki a vád szerint meggyilkolta perui feleségét, majd a nő bőröndbe rejtett holttestét bedobta az óceánba.</p>

A 29 éves férfi pénteken érkezett a dél-amerikai országba, miután az Egyesült Államok hatóságai kiadták Limának.

William Trickett 2007-ben ismerkedett meg az akkor 21 éves Claudia Gomezzel egy internetes társkereső oldalon, és viharos románc kezdődött köztük, aminek pár hónapon belül házasság lett a vége. Az ügyészség szerint azonban nem sokkal az esküvő után Trickett egy limai hotelben meggyilkolta feleségét, majd a holttestet két feltételezett segítőjével együtt egy bőröndbe rejtette, és az óceánba dobta.

A táskát végül 2007 augusztusában halászok találták meg a vízben, egy limai strand közelében. Az asszonyt egy pillangó alakú tetoválásról tudták azonosítani a perui hatóságok. A férfit még augusztusban letartóztatták az amerikai hatóságok, igaz, eredetileg kábítószer-kereskedelem miatt, ám Lima a gyilkossággal összefüggésben kérelmezte a kiadatását. Trickett az elmúlt három évben egy pennsylvaniai börtönben várta a kérelem elbírálását.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!