Nagyvilág

2010.05.11. 19:29

Kudarcba fulladt a brit koalíciós tárgyalás

<p>Kudarcba fulladtak a jelenleg még kormányzó és a múlt csütörtöki brit általános választásokon csak második helyezett Munkáspárt, valamint a harmadik helyre kerülő Liberális Demokrata Párt közötti tárgyalások az esetleges koalícióról - közölte kedden a BBC és a Sky News.</p>

A két brit hírcsatorna értesülése szerint a liberális demokraták folytatják a választások győzteseivel, a konzervatívokkal.


A BBC a kormányhivatal egy név nélkül nyilatkozó munkatársát idézve azt közölte, hogy "nem hoztak eredményt" a hétfőn kezdődött hatalom-megosztási megbeszélések a Munkáspárt és a liberális demokraták között. Nem kommentálta a hírt hivatalosan Gordon Brown kormányfő hivatala és a Munkáspárt. A Munkáspárt kudarca, hogy folytassa a kormányzást egy koalíciós partnerrel egy nappal az után történt, hogy Brown bejelentette: távozik a párt éléről, és felkért a párt vezetőségét, hogy kezdje meg az új vezető megválasztásának eljárását.

A BBC idézte a Liberális Demokrata Párt egyik rangidős tagját, aki azt mondta szintén név nélkül, hogy a Konzervatív Pár vezetőjének, David Cameronnak a javaslata pártjának "az egyetlen ajánlat a városban". A liberális demokraták egyelőre nem közöltek semmit hivatalosan.

A múlt csütörtöki általános választásokon a Konzervatív Párt győzött, de nem kapta meg az abszolút többséget, amely ahhoz kell, hogy a brit közjogi hagyománynak megfelelően egyedül alakíthasson kormányt. Ehhez az kell, hogy egy párt legalább 326 parlamenti helyet szerezzen.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!