Nagyvilág

2010.02.23. 16:52

Zokog a világ egyik leggazdagabb embere

<p>„A régi fotelemben ültem és sírtam. Zokogtam, mint egy kisgyerek, mert nagyon bánatos voltam”.</p>

Ezt nyilatkozta cége botránya kapcsán az világ egyik legtehetősebb embere. Szomorúsága ellenére kirúgta a vállalattól két régi kollégáját, mert az elvek, azok elvek  - HVG beszámoló.

A világ egyik leggazdagabb embere, az IKEA bútoráruház-lánc alapítója, Ingvar Kamprad könnyek között fogadta két topmenedzsere korrupciós ügyének hírét.
A jelenleg 83 éves svéd üzletember becsületes munkával építette fel a világot behálózó vállalatbirodalmát. Ezért nem lehet csodálkozni azon a nyilatkozatán, amelyet az Expressen svéd lapnak adott: „A régi fotelemben ültem és sírtam. Zokogtam, mint egy kisgyerek, mert nagyon bánatos voltam”. Kamprad csupán a hivatalos bejelentés előtti napon tudta meg, hogy elbocsátják Per Kaufmant, akit 20 éve ismer, és Stefan Grosst. „A történtek miatt megöl a keserűség. Nagyon-nagyon elszomorodtam…” – mondta, nem titkolva érzelmeit.

Az Oroszországban kitört IKEA korrupciós botrány február első felében vált ismertté. Az IKEA közép- és kelet európai igazgatóját, Per Kaufmant és Stefan Grosst, az IKEA oroszországi ingatlangazdálkodási igazgatóját elbocsátották állásából, mivel kenőpénz ellenében csatlakoztatták a szentpétervári kereskedelmi központot az energiahálózathoz.
Forrás: HVG

 Folytatás az eredeti oldalon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!