boon-sportoldal

2011.09.08. 20:00

MVSC: Kulturált játékkal a "sűrűbe"

Száz éves az MVSC, hatvanegy esztendős a röplabda szakosztály. Az alkalomból nagyot akarnak „dobni”.

Száz éves az MVSC, hatvanegy esztendős a röplabda szakosztály. Az alkalomból nagyot akarnak „dobni”.

A klub NB I-es női röplabdázói július 18-án kezdték az alapozást, hazai környezetben és „idegenben” gyűjtötték az erőt.

– Nálunk nem szokás az, hogy költséges edzőtáborba utazunk – mondta Toma Sándor, az Albrecht-MVSC-MISI vezetőedzője. – Naponta megfordultunk a városi sportcsarnok konditermében, aztán futottunk a Népkertben, saját termükben pedig a labdás munkát végeztük el. Huszonhármas bő kerettel dolgoztunk, velünk tréningezett néhány gyerek, serdülő és junior játékos is. Ennek az a hozadéka, hogy a lányoknak versenyezniük kell a csapatba kerülésért, ez pedig reményeim szerint jótékony hatást gyakorol majd az összteljesítményünkre. Az együttes gyakorlatilag együtt maradt, akik Budapestre mentek tanulni – gondolok például Oláh Csillára és Csarkó Edinára – úgy alakították az órarendjüket, hogy számíthatok rájuk az edzéseken és a mérkőzéseken is.

Magasabb szinten

A nyáron arról is szó volt a zöld-fehérek háza táján, hogy végleg a városi sportcsarnokba költöznek, ez azonban nem jött össze, így maradnak a Kubikban. A szakosztály viszonylag stabil anyagi lábakon áll, de csak addig nyújtózkodhattak, ameddig a takarójuk ért.

– A formába hozás időszakában magasabb szintre pörögtünk, mint tavaly – folytatta a szakember. – A lányok jó teszteredményeket és felkészülési találkozókat produkáltak, így nem féltem őket. Az a célunk, hogy kellő tártással stabilizáljuk helyünket a középmezőnyben, ami a hatodik helyet, vagy ennek környékét jelenti. Partiban lehetünk a Kaposvárral, a Szolnokkal, a Palotával, a Tatabányával és a Budai XI gárdájával, ellenük kell bizonyítanunk, hogy sokat fejlődtünk. Úgy gondolom továbbá, hogy a BSE, a Gödöllő, az Újpest és a Békécsaba együttesével szemben is képesek leszünk egy-két bravúrra, ezek hoznák azokat a bizonyos pluszokat, amelyek nélkülözhetetlenek az átlagon felüli produkcióhoz.

Toma Sándor szóba hozta a klub 100 éves jubileumát és a röplabda szakosztály 61 évét. Mindkét alkalomból szeretnének maradandót alkotni a soron következő szezonban, ráadásul fontos szerepükkel is tisztában vannak: mivel egymásra épülő, sportiskolai rendszerben működnek, átérzik felelősségüket, bizonyítani akarják, hogy a megyeszékhelyen van jövője a sportágnak.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!