Multimédia

2008.12.10. 12:43

Tájékoztató a digitális műsorszórásról

<p>A forgalmazóknak kötelezően fel kell tüntetni a hazai üzletekben, hogy az árult televízión fogható-e a digitális adás vagy sem.</p>

A korszerű készülékekben általában van már beépített modul, de a régebbi tévékhez csatlakoztatni kell egy külső készüléket, egy úgynevezett set-top-boxot - mindez azoknak fontos, akik saját antennával szeretnék nézni a digitális műsorokat. A digitális műsorszórás hétfőn indult el Magyarországon, a rendszert az Antenna Hungária működteti. Az adást bárki szabadon foghatja, ha van erre alkalmas tévéje, vagy vásárolt ehhez egy speciális készüléket. A digitális műsorszórás egyik előnye, hogy már egyszerű szobaantennával a mostaninál jóval több csatornát lehet nézni - idővel akár 20-25-öt is. A szolgáltatás egyelőre Budapest, Kabhegy és Szentes vételkörzetében fogható. A hálózatot a következő években fokozatosan bővítik, és 2012. január elsejétől teljesen felváltja majd a digitális földfelszíni műsorszórás a mostani analóg rendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!