Helyi közélet

2015.02.11. 08:51

Hihetetlen: már a folyosón jár!

Miskolc - Gyógyultnak mondható az a 1,5 éves kislány, aki egy hónapja teste 85 százalékban megégett.

Miskolc - Gyógyultnak mondható az a 1,5 éves kislány, aki egy hónapja teste 85 százalékban megégett.

Az eset hatalmas szakmai siker, irodalmi ritkaság, mely hozzájárul a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) és az egész kórház hírnevének öregbítéséhez - tájékoztatta az esetről lapunkat dr. Barkai László professzor, egyetemi tanár, az intézmény vezetője.

– Magyarországon 2 centrumban történik gyermek égett beteg ellátás, Budapesten a Bethesda Kórházban és a B.-A.-Z. Megyei Kórház Gyermeksebészeti, Traumatológiai és Égési Osztályán. Én voltam az ügyeletes orvos a miskolci gyermeksebészeten, amikor január 7-én, este 10 óra tájban értesítettek bennünket, hogy egy súlyos égési sérült kisdedet szállítanak be ellátási területünkön kívülről, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből (Jászapáti) hozzánk, miután a budapesti Bethesda Gyermekkórház égési centruma helyhiány miatt nem tudja fogadni – idézi fel dr. Poremba Beáta főorvos, a Gyermeksebészeti Osztály osztályvezető helyettese. – Mintegy három óra elteltével hozták be, minthogy éjszaka nincs helikopteres szállítás, a közúton pedig, sajnos, ennyi időbe telik. A másfél éves kislány, aki otthonában szenvedett balesetet, kihűlt, sokkos állapotban volt, testfelszínének több mint 80 százalékát érintette a mély, forrázásos égési sérülés.

A teljes cikk a szerdai Észak-Magyarországban olvasható.

ÉM-SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában