MNB: a Norbi Update eleget tett a jegybanki kötelezésnek pénteken

Budapest – A Norbi Update Lowcarb Nyrt. pénteken tett eleget valamennyi közzétételi kötelezettségének, így az MNB határozattal intézkedik részvényei tőzsdei kereskedésének visszaállításáról – közölte az MNB az MTI-vel.

A közlemény szerint az MNB a héten folyamatos felügyelet keretében kiemelten vizsgálta a Norbi Update Lowcarb Nyrt. tájékoztatási kötelezettségeinek teljesítését.

A jegybank kedden közölte, hogy a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-nél egy-egy rendszeres, illetve rendkívüli tájékoztatás elmaradását észlelte.

Az MNB megállapította, hogy a Norbi Update Lowcarb Nyrt. – a társaság érdekkörében felmerült – technikai okokból átmenetileg képtelen volt az MNB által működtetett hivatalos közzétételi hely használatára, ezért a jegybank haladéktalanul felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényeinek forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

Bár a kibocsátó a technikai hibát még aznap elhárította, időközben az MNB további közzétételi hiányosságot tárt fel, ezért ezen a héten fenntartotta a kibocsátó részvényei tőzsdei kereskedésére korábban elrendelt moratóriumot.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy az MNB egy korábbi – a Norbi Update Lowcarb Nyrt. brókerbotrány kapcsán elszenvedett veszteségeiről szóló – sajtócikkel összefüggésben továbbra is piacfelügyeleti eljárást folytat a társasággal szemben. A jegybank piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét szintén nyilvánosan közli internetes honlapján – tartalmazza az MNB közleménye.

-MTI-További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés
hirdet�s