Friss hírek

2009.09.22. 08:34

Halállal fenyegette meg a gambiai elnök a "bajkeverõket"- az emberi jogi szervezeteket sem szívleli

<p>A gambiai elnök hétfõi televíziós beszédében halállal fenyegette meg azokat, akik destabilizálni akarják a nyugat-afrikai országot. Yahya Jammeh kijelentette: "ha bajt keversz és szenvedést hozol a népemnek, biztosítalak róla, hogy halott vagy." Hozzá tette, hogy az sem jelent senkinek védelmet, ha emberi jogi szervezetekkel mûködik együtt. "Akik azt hiszik, hogy majd ezek az úgynevezett emberi jogi szervezetek megóvják, azok bolondok"- fogalmazott a keménykezû államfõ.</p>

A politikus, aki 15 éve irányítja Gambiát, az emberi jogi szervezeteket is arra szólította föl, hogy tartsák magukat távol az országtól, ha "bajkeverõk." A civil szervezetek többször is bírálták az elnököt, amiért elnyomó politikát folytat. Elsõsorban a sajtószabadságot korlátozza. Nemrég hat újságírót küldött börtönbe, amiért azok bírálni merték õt. Két év börtönt kaptak, ám végül egy hónap után, elnöki kegyelemmel, szabadulhattak. Jammeh ezután arra figyelmeztette a sajtót, hogy bárkit elítélhetnek, ha nem "tiszteletteljes."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!