Miskolc hírei

2011.02.15. 12:09

Tíz év. De micsoda tíz év!

<p><em>Ez a tíz év az online történetében meghatározó volt: amikor elkezdtük, még nem a Facebook volt a minden és nem „okostelefonáltunk” éjjel nappal és nem találkozhattunk az utcán a riporterek BOON feliratos piros kis autóival.</em></p>

Ma abszolút természetes, hogy a hírportálok a vezető médiumok közé tartoznak, és az sem újdonság senkinek hogy banki ügyeit, vásárlásait, egyetemi jelentkezését online bonyolítja.

A BOON-nak nem volt könnyű ebben a nagy digitális fellendülésben megkapaszkodnia és fejlődnie egészen máig, amikor is a helyi online hírpiacon magáénak mondhatja a vezető szerepet. Nem volt könnyű, mert az online világban valójában nincs olyan hogy „lokális” hiszen minden felület elérhető mindenhonnan, így az is adódik, hogy az online felületek vándorainál az összehasonlítás abszolút nemzetközi. Hiába helyi portálról beszélünk, minőségben, használhatóságban, korszerűségben valójában versenyez mindenkivel a világon, mert a látogatók pontosan tudják mit jelent az éppen aktuális nemzetközi színvonal.

A BOON látogatóinak elsöprő hányada természetesen  helyi: és a legtöbben azért jönnek erre a felületre hogy kifejezetten a BOON-t olvassák,ezt a médiumot használják rendszeresen és nemcsak egy téma keresése vezeti ide őket a kulcsszavakon keresztül. Ez rendkívül megtisztelő,hiszen ez ugyanúgy olvasótábornak nevezhető mint egy napilap esetében az előfizetők sokasága.

Tíz év alatt sokat botlottunk is. A technikai háttér együtt fejlődött a portállal - néha a legnagyobb igyekezet ellenére is produkálva kisebb nagyobb gondokat - de most újra nagy ugrás előtt állunk: egy teljesen új portálmotor hajtja majd a Borsod Online-t amely sokkal gyorsabb, rugalmasabb, korszerűbb lesz mint a régi.

A tíz év azt is jelentette, hogy fel kellett nőnie egy új szerkesztő nemzedéknek is - egy alapvetően nyomtatott sajtóval foglalkozó cégen belül. Büszkék vagyunk rá, hogy ma már vannak közöttünk akik a sokadik nemzedéket tanítják az online editing rejtelmeire és arra is, hogy az alapítók, a tíz évvel ezelőtti kezdők ma a hazai online világ elismert szakemberei szerte az országban.

A tíz éves szülinapot nemcsak egy jó nagy bulival fogjuk ünnepelni szombaton az East Side-ban,hanem sorozatot indítunk a portálon ahol érdekes és ismert és elismert személyiségekkel fogunk beszélgetni az online világról, ami világunkról,arról ahol élünk. Biztosak vagyunk benne, hogy jól tűrjük majd a kritikát is: egy régi borász mondást tartunk szem előtt mindig, miszerint a saját borunkat,nálunk jobban nem szidhatja senki….

- Marschalkó Ildikó, főszerkesztő -


10 éves BOON: miért éppen mi? (2. felvonás)

boon | 2011.02.15 11:06
Miskolc - A születésnap kapcsán megpróbáltunk olyan ismert megyei "BOON rajongókat" az ünnepi asztal köré ültetni, akik így, vagy úgy, de BOON-függők. A második körben ezúttal egy futball edző, egy autós főszerkesztő, és egy technikai sportokban bajnok "teríti ki lapjait" a Borsod Online-nal kapcsolatban.

10 éves a BOON: Olvasók által továbbfejleszteni

boon | 2011.02.15 09:04
Miskolc - Ha azt vesszük, hogy a New York Times az idén ünnepli a 160. születésnapját, akkor picit kérdőjeles, hogy egy évtized sok, avagy kevés egy médium életében. Persze, ha internetes médiumról, és jelen esetben a február 15-én 10 éves Borsod Online-ról van szó, akkor nem is biztos, hogy minden relatív! A jubileum kapcsán Bónus Richárdot, a BOON technikai- és marketing vezetőjét - is - faggattuk.

10 éves BOON: miért éppen mi? (1. felvonás)

boon | 2011.02.15 07:41
Miskolc - A születésnap kapcsán megpróbáltunk olyan ismert megyei "BOON rajongókat" az ünnepi asztal köré ültetni, akik így, vagy úgy,de BOON-függők. Első körben a sportvezető, a humorista és az író vall kapcsolatáról - a Borsod Online-nal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!