Miskolc hírei

2011.02.16. 15:59

10 éves a BOON: Májusi eső, avagy menekülés a szerkesztőségbe

<p>Miskolc - A Borsod Online 10 éves születésnapja kapcsán igyekeztünk egy kis betekintést adni szerkesztőségünk munkájába. Nem lesz másképpen most sem, hiszen a BOON szerkesztőjét, Homoky Györgyöt faggattuk.</p>

"Nem túlzás, a szerkesztőség a második otthonom, de ez visszafelé is igaz, az otthonom a második szerkesztőség, hiszen az online világában elengedhetetlen, hogy, bárhol és bármikor "bevethető" legyen egy szerkesztő." - jelentette ki a jubileum kapcsán Homoky György, a BOON vezetőszerkesztője. "Ahogyan az egyik kollégánk tökéletesen megfogalmazta: "A nap végén mi nem befejezzük a munkát, hanem csak abbahagyjuk és másnap folytatjuk."

Amikor a helyszín jelentkezik

"Nagyon sok élmény, esemény eleven bennem az itt eltöltött közel fél évtized során, amelyek közül is a "number one", amikor a kollégáink a helyszínről informálnak minket a legkülönfélébb eseményekről, esetekről (balesetek, tragédiák, természeti katasztrófák, bírósági tárgyalások, sportesemények, stb.). Az említett élő közvetítések, tudósítások igénylik a legnagyobb figyelmet, pontosságot, gyorsaságot tőlünk szerkesztőktől és egyben ezeknek is van a legnagyobb varázsa. Ugyanakkor rengeteg információ özönlik be naponta hozzánk és az aktuális napi hírek mellett jóleső érzés segíteni egy elkóborolt házi kedvenc megtalálásában, vagy elmagyarázni az éppen futó szavazásnál az Olvasónak, hogy miért és hogyan változnak a jelöltek százalékai."

Nem tréfa

"Mindamellett nagyon hasznosak számunkra az Olvasói visszajelzések, hiszen ők fehéren-feketén elmondják a véleményüket, amelyekből természetesen mi is építkezni is szoktunk. Szerencsére olvasótáborunk fokozatosan nő, ami köszönhető annak is, hogy a Borsod Online csapatát egytől egyig lokálpatrióták alkotják, akik a maguk módján mindent megtesznek azokért az internetezőkért, akiknek egy kicsit is megdobban a szívük, ha azt hallják, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye."

A végére pedig álljon itt egy sztori is Homoky Gyuritól:

"Egy átlagos májusi vasárnapnak indult. Az eső csendesen esett, de ugyebár ez nem gond, hiszen a nagyszülők is azt mondogatták gyerekkorunkban, hogy az ilyentájt hulló csapadék aranyat ér. Az első különös dolog akkor történt, mikor a lenémított mobilomon megláttam a közel két tucat nem fogadott hívást. Ennyire népszerű nem nagyon szoktam lenni és miközben a híváslistán többségében a munkatársaim nevei tűntek fel, itt már éreztem, hogy a "baj nem kicsi", bár azért a sportos kollégám keresése még táplált bennem némi reménysugarat, hogy hátha az előző napi DVTK - FTC eredményét semmisítették meg, de ez a felvetés tova is illant az első visszahívás után, amikor is közölték, hogy bizony a folyamatos esőzésnek köszönhetően a víz az úr nagyon sok helyen és a Szinva-patakot sem lehet mindenhol kordában tartani. Végleg pedig akkor bizonyosodtam meg, hogy ez tényleg nem tréfa, amikor a redőnyt felhúzva alaposan kinéztem az ablakon. A tízemeletes lakóházak egytől egyig vízben álltak, mintha egy tó közepére épültek volna."

Összeköttetés nélkül

"Na, itt felgyorsultak az események (köszönhetően a szakmai "fertőzésnek"), fotó masina elő, néhány kép, néhány videó és indulhat a feltöltés, majd ezek publikálása a Borsod Online-ra. Igen ám, de a víz továbbra is "ellenállhatatlan" volt és a helyi transzformátor házikót is - sportnyelven szólva - kiütötte a ringből, így az egész környék áram nélkül maradt, én pedig összeköttetés nélkül a BOON-nal. Egy-két telefon után - melyek tudatosították bennem, hogy itt bizony jó néhány óráig nem várható komolyabb változás áram-ügyileg - arra az elhatározásra jutottam, hogy irány a BOON szerkesztőség. Ám ez se megszokott módon ment, hiszen a korom sötét lépcsőházban a hatodikról lemenni gyerekként még buli volt, most azonban nem tűnt annak, főleg annak tekintetében, hogy - mivel a tárcámat a lakásban felejtettem, így a bejárattól visszafordultam - meg is ismételtem ezt a mutatványt..."

Amikor kínjában nevet az ember

"Az utcán "csak" a bokáig érő vizet kellett megszokni, de ezt beterveztem. A szerkesztőségig tartó út során azon elmélkedtem, hogy ha valaki is azt mondja nekem, hogy egy vasárnap a meghitt otthon helyett a munkahelyet választom, azt alapszinten kinevetem, most pedig szinte oda "menekültem" (na jó, azért nem kényszerített senki, meg más alternatíva is szóba jöhetett volna, de mégis így történt). És ha már ilyen "vicces" hangulatba kerültem, azon is morfondíroztam, hogy szerkesztőségbe belépve az ügyeletes kollégáknak merjek-e "Jó hétvégét!" köszönni vagy sem. (Ugyebár, akik szinte minden hétvégén dolgoznak, azoknak a hét utolsó két napja lehet bármilyen, de "jó" az tuti, hogy nem...). Azért a munkatársaimat se kell félteni, hiszen, amint megláttak ők intézték felém az általuk "kedvelt" köszönési formát :) A szerkesztőségben már semmi sem gátolt, hogy publikálhassam a felvételeimet, ráadásként a folyamatosan beérkező árvizes olvasói fotók és videók tucatjait szintúgy. Igaz, akadtak olyan periódusok, mikor a "sose leszünk kész!" munkahelyi szlogenünk többünktől is őszintén szólt, de jelentem még az éjféli Himnusz előtt minden a helyére került. Akkor még nem gondoltuk, hogy a következő napokban, hetekben lesz még rosszabb..."


10 éves a BOON: az objektív mögül

boon | 2011.02.15 16:51
Miskolc - Ádám János fotóriporter egyidős a Borsod Online-nal. Persze ez a tétel csak úgy igaz, ha szigorúan János sajtófotós pályafutását vesszük górcső alá. Egy fényképész a szülinapi torta mellől.

10 éves a BOON: akit zsákokkal kínáltak

boon | 2011.02.15 15:56
Miskolc - A Borsod Online sem tudna mindent megmutatni, ha fotóriporterei ne lennének ott mindenhol a megyében! Ez alól nem kivétel Osztie Tibor sem, akinek fotóit, és videóit a BOON Olvasói lassan fél évtizede láthatják. Őt kérdeztük.

10 éves a BOON: kreatívan, csapatban gondolkodva

boon | 2011.02.15 14:46
2001. február 15-én indult útjára a Borsod Online, megyénk piacvezető internetes hírportálja! A 10. születésnap kapcsán természetesen Eperjessy Pétert, a BOON értékesítési vezetőjét is mikrofonvégre kaptuk.

Tíz év. De micsoda tíz év!

boon | 2011.02.15 12:09
Ez a tíz év az online történetében meghatározó volt: amikor elkezdtük,még nem a Facebook volt a minden és nem „okostelefonáltunk” éjjel nappal és nem találkozhattunk az utcán a riporterek BOON feliratos piros kis autóival.

10 éves BOON: miért éppen mi? (2. felvonás)

boon | 2011.02.15 11:06
Miskolc - A születésnap kapcsán megpróbáltunk olyan ismert megyei "BOON rajongókat" az ünnepi asztal köré ültetni, akik így, vagy úgy, de BOON-függők. A második körben ezúttal egy futball edző, egy autós főszerkesztő, és egy technikai sportokban bajnok "teríti ki lapjait" a Borsod Online-nal kapcsolatban.

10 éves a BOON: Olvasók által továbbfejleszteni

boon | 2011.02.15 09:04
Miskolc - Ha azt vesszük, hogy a New York Times az idén ünnepli a 160. születésnapját, akkor picit kérdőjeles, hogy egy évtized sok, avagy kevés egy médium életében. Persze, ha internetes médiumról, és jelen esetben a február 15-én 10 éves Borsod Online-ról van szó, akkor nem is biztos, hogy minden relatív! A jubileum kapcsán Bónus Richárdot, a BOON technikai- és marketing vezetőjét - is - faggattuk.

10 éves BOON: miért éppen mi? (1. felvonás)

boon | 2011.02.15 07:41
Miskolc - A születésnap kapcsán megpróbáltunk olyan ismert megyei "BOON rajongókat" az ünnepi asztal köré ültetni, akik így, vagy úgy,de BOON-függők. Első körben a sportvezető, a humorista és az író vall kapcsolatáról - a Borsod Online-nal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!