Mindegy, milyen idő van, a Barlangfürdő „tuti”

Ha jobb lenne az idő az ünnepen, a lillafüredi libegő is remek választás
Ha jobb lenne az idő az ünnepen, a lillafüredi libegő is remek választás - © Fotó: ÉM
Miskolc, Diósgyőr, Lillafüred, Miskolctapolca – Telt házasak lehetnek pünkösdkor megyénk szállodái (is).

A pünkösdi hétvégénk már biztos, hogy telt házas lesz – nyilatkozta az Észak-Magyarország kérdésére Ostorházi Imre, a miskolctapolcai Calimbra Wellness és Konferencia Hotel tulajdonos-ügyvezetője. – Miskolctapolca valószínűleg ugyanúgy tele lesz vendégekkel, mint a megye más turisztikai célpontjai is. Döntően belföldi vendégek foglaltak nálunk szállást, de vannak szlovák és román foglalásaink is.

A Diósgyőri vár, Lillafüred is kitűnő elfoglaltságot kínál. -Ostorházi Imre

Diósgyőr, Lillafüred

Megtudtuk azt is, hogy a 2011-ben megnyílott Calimbrában a hosszú hétvégék mindig telt házasak. Ostorházi Imre szerint egyrészt azért, mert a Barlangfürdő időjárástól független célpont.

– Szombatra, vasárnap dél­előttre erősen esős időt jósolt erre a régióra is a meteorológia, míg a vasárnap késő délután és a hétfő úgy tűnik, kellemesebb lehet, így a Barlangfürdő ilyenkor a legjobb – magyarázta. – A környezet, a Diósgyőri vár a programjaival, Lillafüred az új libegővel, mind-mind kitűnő elfoglaltságot kínál, ám aki nem akar mindennap kimozdulni, az a szállodánkban is jól érezheti magát.

A szállodavezető ugyanis úgy véli, hogy a nyitás óta eltelt lassan fél évtizedben bekerültek a köztudatba a wellnesszel, a masszőreikkel, a konyhával vagy éppen a szaunaparkkal.

– Igen, rosszabb, hogy idén kevesebb a naptárban a 3–4 napos ünnep, de így is a hétvégék háromnegyede az évben telt házas, egészen pontosan az 52 hétvégéből 45 – derült ki Ostorházi Imre szavaiból.

Rövid telefonos érdeklődéseinkből kiderült még, hogy például Mezőkövesd vagy a Zemplén is kedvelt belföldi célpont.

Juhász-Léhi István


Ingyen a felszínen

Pünkösdre való tekintettel május 15-én, vasárnap, illetve május 16-án, hétfőn a Régió Park Miskolc Kft. által üzemeltetett felszíni parkolókban és a Régiposta utcai parkolóházban díjmentes a parkolás. Az Európa téri, a Patak utcai, illetve a Hősök terén lévő mélygarázsban az általános rend szerinti díjfizetés lesz érvényben.
Így tartanak nyitva

A hiper- és szupermarketek, a plázák, a bolthálózatok szombaton megszokott munkarendjük szerint tartanak nyitva.

Pünkösdvasárnap és -hétfőn, vagyis május 15-én és május 16-án zárva lesznek. A pünkösdi ünnep két napján a benzinkutak, az éttermek és egyes kisebb családi boltok tartanak nyitva. A pünkösdi hosszú hétvégén egyébként a vasúti menetrend is változik. (Szombaton a szombati menetrend szerint, pünkösdvasárnap az ünnepnapi, pünkösdhétfőn a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.)