Mezőkövesd hírei

2018.09.12. 20:55

Kiválóan képviselték Magyarországot a gomoku vb-n

Mezőkövesd - Ezüstérmesek lettek a gomokuzók a lengyelországi csapat-világbajnokságon.

Mezőkövesd - Ezüstérmesek lettek a gomokuzók a lengyelországi csapat-világbajnokságon.

Második lett a két mezőkövesdi játékossal, Tóth Gergővel és Gyenes Gáborral felálló, öttagú magyar válogatott a nemrégiben sorra került gomoku csapat-világ­bajnokságon. (A gomoku kétszemélyes absztrakt stratégiai táblás játék. A győzelemhez öt kövünket kell egymás mellé lerakni – a szerk.)

Tíz csapat versengett

A Plockban rendezett viadalon tíz csapat vett részt, az oroszok és a csehek három-három válogatottat állítottak ki, míg a magyarok, a lengyelek és az észtek egy-egy csapatot küldtek és volt egy nemzetközi csapat is.

A magyarok kilenc találkozójukból hatot megnyertek, s 22,5 pontot gyűjtöttek, 5 ponttal maradtak el a győztes orosz első csapat mögött, de ugyanannyit gyűjtöttek, mint a lengyelek, viszont a Berger-számuk jobb volt.

Nyolc meccset játszott

A magyar válogatott második tábláján játszó Tóth Gergő kiemelkedően eredményes volt – kilencből nyolc mérkőzését megnyerte, s csak legutolsó mérkőzésén kapott ki –, így a második táblások között ő lett a legjobb. Teljesítményének köszönhetően ismét vezeti a világranglistát.

A másik mezőkövesdi játékos, Gyenes Gábor nyolc mérkőzést játszott és 4,5 pontot gyűjtött, a bajnok oroszok elleni utolsó mérkőzésen a tartalék Hegedűs Attila kapott helyette lehetőséget.

Az ezüstérmes magyar csapat tagjai László Zoltán, Tóth Gergő, Horváth Márk, Gyenes Gábor és Hegedűs Attila voltak.

ÉM


[related-post post_id="3939942"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!